ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۵۶۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵

از نابودی زبان‌ها جلوگیری کنیم

یک پژوهشگر زبان کردی معتقد است: تنها با ادبیات می‌توان زبان و فرهنگ مردم یک منطقه را حفظ کرد.
تدبیر24: علی‌نظر نظری در کرمانشاه، با بیان این‌که زبان کردی قدمتی دیرینه دارد، گفت: وجود آثار مختلف به زبان کردی از گذشته‌های دور مؤید قدمت این زبان است.

او یکی از اصلی‌ترین کارکردهای ادبیات را حفظ زبان و فرهنگ دانست و گفت: تنها با ادبیات می‌توان زبان و فرهنگ مردم یک منطقه را به نسل‌های آینده انتقال داد و در راستای حفظ آن کوشید.

نظری با بیان نقش مهم شاعران و نویسندگان در ماندگاری فرهنگ و زبان، ماندگاری زبان و فرهنگ کردی را در گرو پرداختن به ادبیات کردی دانست و از نویسندگان کرد خواست با پرداختن به این نوع ادبیات از نابودی فرهنگ و زبان کردی جلوگیری کنند.

این مدرس ادبیات در ادامه مسائل اجتماعی شامل فرهنگ، آداب و رسوم، سنن، داستان‌ها و افسانه‌ها و ... را مهم‌ترین موضوعات برای پرداختن به ادبیات کردی در راستای حفظ این زبان دانست.

او ادبیات موفق را ادبیاتی دانست که جهانی باشد و بتواند در سراسر دنیا مخاطب داشته باشد و گفت: آثاری که دردهای مشترک انسانی را نشان می‌دهند، قابلیت ماندگاری دارند.

نظری در ادامه عصر کنونی را عصر ارتباطات دانست و گفت: در دنیای کنونی که شاهد رواج ابزارها و وسایل ارتباط جمعی هستیم و در واقع در عصری که موسوم به رسانه است دیگر انتقال سینه به سینه آداب و رسوم و فرهنگ نمی‌تواند در حفظ زبان و فرهنگ چندان اثرگذار باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: