ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۳۹۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲

میهمانان تالاب انزلی از راه میرسند

با سرد شدن هوا مسافران رنگین بال و خوش آوا از سرزمین های برفگیر شمالی بار سفر می بندند و میهمان تالاب های ایران می شوند.
تدبیر24: تالاب انزلی گرچه آن شکوه و زیبایی گذشته را ندارد، اما همچنان سخاوتمندانه سفره میزبانی خود را برای این دوستان دیرین گشوده است.

خوتکاهای پر سفید پیش قراولان پرندگان مهاجر صدها کیلومتر راه را پرواز می کنند تا به تالاب انزلی مهمانسرای زمستانی خود برسند.

پس از آن مرغابی ها، اردک سرسبز، سرسیاه و سرحنایی، چنگرها، فیلوش، آنقوت، تنجه، گیلار، غازهای خاکستری و پیشانی سفید ،پلیکان و فلامینگو با جنجال و غوغا و سرانجام قوهای گنگ و فریادکش با وقار و زیبایی هرچه تمام تر از راه می رسند تا بر خوان پربرکت تالاب بنشینند.

لاله های تالابی دانه های دلشان را پیشکش قوهای زیبا می کنند تا رسم میهمان نوازی را به خوبی ادا کرده باشند.

پرندگان خوش آواز همچون موسیقیدان های عضو ارکستر در جای معین خود قرار گرفته و سمفونی گوش نواز تالاب را سر می دهند.

اگر همدمی هر ساله این مهاجران دوست داشتنی نبود، شاید دل تالاب خیلی وقت پیش ها از بی مهری آدمیان و انبوه پسماندها و فاضلاب و سموم گرفته بود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان انزلی در این باره گفت: تالاب انزلی پارسال به لحاظ تعداد بیشترین حضور پرندگان مهاجر در گیلان را داشت ولی از لحاظ گونه پارک ملی خشکی - دریایی بوجاق گونه های بیشتری از پرندگان را شاهد بود.

اکبر میغی اظهار کرد: نخستین پرندگان زمستان گذرانی که امسال وارد تالاب شدند، خوتکاهای پر سفید هستند که زیستگاه های جوجه آوری خود در سیبری و شمال دریای خزر را ترک کرده و به تالاب بین المللی انزلی آمده اند.

وی پناهگاه های سرخانکل، بخش غربی و شرقی تالاب انزلی را عمده محلهای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر عنوان کرد.

به گفته میغی، بخش جنوبی تالاب انزلی (سلکه) به دلیل کم آبی امسال هنوز شرایط مناسب زمستان گذرانی پرندگان مهاجر را ندارد.

وی یادآور شد: پارسال 216 هزار پرنده از 16 تیره و 79 گونه در سرشماری نیمه زمستانه پرندگان مهاجر در 33 سایت تالابی گیلان سرشماری شد که تالاب انزلی با 125هزار قطعه پرنده، بیشترین تعداد پرندگان در بین زیستگاه های تالابی استان داشت.

بیشترین جمعیت پرندگان آبزی متعلق به تیره های مرغابیان، یلوه ییان، باکلانیان، خوتکا، اردک ارده ای، چنگر و اردک سرسبز بود.

تالاب بین المللی انزلی با 19 هزار هکتار مساحت از مهمترین زیستگاه های پرندگان مهاجر در جنوب دریای خزر و شمال ایران محسوب می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: