ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۳۹۶۷
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۳

از فیس بوک فرار کنید!

کاربران شبکه اجتماعی با کمک ادوارد اسنودن کارمند سابق آژآنس امنیت ملی امریکا متوجه شدند که قضیه از چه قرار است. ماموران این اداره امریکایی اطلاعات کاربران را با کمک برنامه های پیچیده و با اهداف مشخص این سازمان مانیتور می کنند. طبیعی است که پس از انتشار این اخبار، میلیون ها نفر از آن دوری می کنند.

به گزارش تدبیر24 به نقل از  جام به نقل از سایت صدای روسیه، یازده میلیون کاربر صفحه خود را در شبکه اجتماعی فیس بوک غیرفعال کردند. دلیل این اقدام دسته جمعی، اخباری است که جدیدا راجع به تجسس اداره امنیت ملی امریکا در صفحات اجتماعی منتشر شده است.

 

تقریبا 9 میلیون نفر در امریکا و 2 میلیون نفر در انگلیس از تمامی عکس ها، کلیپ های ویدئویی و سایر اطلاعات خود که طی مدت زمان طولانی در صفحه فیس بوک خود جمع کرده بودند، دست شستند.

 

«دیلی میل» چاپ بریتانیا طی روزهای اخیر نتایج یک نظرسنجی که توسط دانشگاه وِنسک طی سه سال گذشته انجام شده بود را منتشر کرد.

 

طبق این نظرسنجی ها مشخص شده که کابران فیسک بوک پیشتر نیز اقدام به غیرفعال کردن صفحات خود کرده اند. با این حال،  مارک زوکربرگ مدیر این سرویس سخنان نامفهومی را مطرح کرد که باعث شد موج عظیمی از کاربران صفحات خود را ترک کنند.

 

اکنون کاربران شبکه اجتماعی با کمک ادوارد اسنودن کارمند سابق آژآنس امنیت ملی امریکا متوجه شدند که قضیه از چه قرار است. ماموران این اداره امریکایی اطلاعات کاربران را با کمک برنامه های پیچیده و با اهداف مشخص این سازمان مانیتور می کنند. طبیعی است که پس از انتشار این اخبار، میلیون ها نفر از آن دوری می کنند.

 

 در آلمان ده درصد کاربران صفحات خود را غیرفعال کردند و از بین کابران فرانسوی زبان 13 درصد اقدام به این کار کرده اند. کاربران انگلیسی زبان بیش از همه نگران شده و 57 درصد اقدام به خروج از صفحه فیس بوک کرده اند. در این میان، تنها 4 درصد کاربران روس، این تهدید را جدی گرفته اند.

 

لازم به ذکر است که آن عده از کاربران فیس بوک که اقدام به ترک صفحه خود کرده اند، تصمیمی درست و منطقی گرفته اند، زیرا خروج از صفحات اجتماعی به این سادگی نیست.

 

مایکل مِیسی استاد دانشگاه علوم اجتمای کورنِلا در این رابطه می گوید: «از بین بردن صفحه کار بسیار سختی است و سایت فیس بوک موانع زیادی سر راه کاربر می گذارد. ساده ترین کار این است که از آن استفاده نکنند. علاوه بر این، در صورتی که صفحه را غیرفعال کنند، تمامی اطلاعات و عکس های خود را از دست می دهند. به عبارتی سایت اقداماتی را اتخاذ می کند که مانع از این تصمیم کاربر شود. اما اگر افراد همچنان اصرار داشته باشند که صفحه خود را پاک کنند، نهایتا یک پیام جدی دریافت می کند که نشان دهنده نگرانی آنها راجع به انتشار اخبار شخصی شان می باشد

 

آیا این موج خروج از شبکه اجتماعی فیس بوک همچنان ادامه خواهد داشت؟ و این کار چه پیامدهایی خواهد داشت؟

 

جیم کیلوک مدیر شرکت بریتانیایی در حوزه حفاظت از حقوق دیجیتال می گوید: «این مساله مسلما روی تجارت تاثیر خواهد گذاشت. فیس بوک درآمد خود را از دست می دهد. با این حال، نکته مثبت این است که شرکت فیس بوک مجبور می شود در تعامل خود با ماموران امریکایی بازنگری کرده و در رابطه با قوانینی که به دولت اجازه مانیتور اطلاعات و نقض حقوق شخصی را می دهد، دقت بیشتری به خرج دهند. قوانین امریکا به صورتی است که اجازه می دهد ماموران امنیتی هر اطلاعاتی را در مورد هر شخصی که مورد توجهشان است، به راحتی پیدا کنند. همه این حقیقت را می دانند. دولت هیچ اقدامی در این رابطه نمی کند. در این مورد خاص، من فکر می کنم که فشار اجتماعی کاملا به جا خواهد بود».

 

پس از اینکه جنجال مانیتور اطلاعات در صفحات فیس بوک، گوگل و یاهو منتشر شد، اصول و موازین جدیدی در خصوص شفافیت کار به تایید رسید که کمک می کرد تا کاربران بتوانند به سیستم اعتماد کنند و بدانند که چه اطلاعاتی و در چه صفحاتی توسط ماموران کنترل می شود. به گفته کارشناسان، این شفافیت تا حدی می تواند مفید باشد. اما به هر صورت گام اصلی را باید مقامات بردارند، باید قانون را در این رابطه محدود کنند که نتواند بدون اجازه دادگاه چنین اقداماتی را انجام دهد. تا زمانی که این قانون تنظیم نشود، شبکه های اجتماعی کاربران و متعاقب آن، درآمدشان را از دست می دهند.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: