ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۷۲۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱

3 میلیون زوج نابارور در کشور

وی با بیان اینکه در سال 92 آمار طلاق در کشور 150 هزار فقره بوده است، گفت: این عدد در استان کردستان 4 هزار فقره بود و شهرستان سنندج بدترین وضعیت نسبت ازدواج به طلاق و شهرستان بانه بهترین وضعیت را از این نظر دارا است.
تدبیر24: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: هم اکنون بیش از 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد.

فرزام بیدارپور ظهر امروز در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کردستان اظهار کرد: تغییرات جمعیتی باید به طور مداوم مطالعه شود.

وی با بیان اینکه طبق سیاست‌ها قرار بود نرخ باروری از 6.4 درصد در سال 65 به 4 درصد در سال 90 برسد، گفت: نرخ رشد جمعیت نیز از 3.2 به 2.3 درصد رسید و نرخ باروری کنونی در حدود 1.9 درصد است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: زنان، تعداد فرزندان خود را محدود کرده‌اند و زنان جوان نیز فرزندآوری را به تعویق می‌اندازند که این دو مورد عوامل کاهش باروری در کشور هستند.

بیدارپور خاطرنشان کرد: 3 گروه زنان با تحصیلات بالا، موقعیت اجتماعی بالا و شاغل، پیشگامان کاهش باروری در ایران هستند.

وی به برخی از دلایل کاهش سریع میزان باروری در ایران نیر اشاره کرد و گفت: دخالت دولت، افزایش سطح سواد زنان، توسعه شهرنشینی و افزایش سن ازدواج از این جمله دلایل هستند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان، توسعه اشتغال زنان و گرایش آنها به آموزش عالی را از دیگر مؤلفه‌های تأثیرگذار در این راستا ذکر کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارند.

بیدارپور از روند کاهش ازدواج در کشور به 770 هزار مورد در سال 92 خبر داد و گفت: ازدواج در استان کردستان نیز به تبعیت از کشور کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه در سال 92 آمار طلاق در کشور 150 هزار فقره بوده است، گفت: این عدد در استان کردستان 4 هزار فقره بود و شهرستان سنندج بدترین وضعیت نسبت ازدواج به طلاق و شهرستان بانه بهترین وضعیت را از این نظر دارا است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: میزان باروری واقعی در کشور 1.85 درصد است در حالی که از نظر بیولوژیکی هر زن ایرانی می‌تواند تا 15 فرزند به دنیا بیاورد.

بیدارپور در پایان تصریح کرد: کاهش فوت 10 درصد افراد مجرد، موجب افزایش 02. درصدی باروری در ایران و کاهش 10 درصدی تجرد نیز موجب ارتقای باروری به 2.6 درصد خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: