ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۷۵۰
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶

کاهش چشمگیر ساخت وساز خانه

از ابتدای سال نرخ مصالح و دستمزد‌ها افزایش یافته است و از آن جایی که توجیه اقتصادی برای سازندگان حوزه مسکن وجود ندارد، روند کاهش ساخت و ساز در کشور به چشم می خورد.
تدبیر24: فرشید پورحاجت دبیر کانون انبوه‌سازان کشور درباره کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی اظهار کرد: بنابر اعلام مرکز آمار در شهر تهران بالای 50 درصد کاهش پروانه‌های ساختمانی به وجود آمده است.

وی افزود: با توجه به رایزنی‌ها و بنا بر اطلاعات به دست آمده از شهرداری‌ها کاهش 40 درصدی پروانه‌های ساختمانی در کشور مطرح است، اما هنوز هیچ منبع موثقی رقم دقیقی را اعلام نکرده است.

پورحاجت با اشاره این‌که رقم اعلام شده از سوی مرکز آمار صحیح است، افزود: اگر قبول داشته باشیم که صنعت ساختمان و ساخت در کشور ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با چندصد نوع فعالیت صنفی و صنعتی دارد ، قطعا کاهش صدور پروانه‌ تاثیر زیادی روی صنایع کشور خواهد داشت.

دبیر کانون انبوه‌سازان کشور با اشاره به این‌که در حال حاضر برابر آماری که از سوی وزارت راه و شهرسازی وجود دارد روند کاهش مسکن در کشور مطرح است، ادامه داد: مسکن یک کالای وارداتی نیست و پروسه ساخت آن زمانبر است، بنابراین چنین روندی قطعا در آینده بازار مسکن تاثیر‌گذار خواهد بود.

وی درباره‌ی وضعیت عرضه و تقاضا در بازار اظهار کرد: در حال حاضر ساخت‌وسازهایی که در کشور صورت می‌گیرد کاهش چشم‌گیری داشته به گونه‌ای که همکاران ما رغبتی برای ساخت‌وساز ندارند.

دبیر کانون انبوه‌سازان کشور تاکید کرد: توجیه اقتصادی برای سازندگان وجود ندارد و از ابتدای سال هم نرخ مصالح و دستمزد‌ها افزایش داشته است.

پورحاجت با بیان این‌که دستگاه‌های خدمات‌رسان بخش مسکن چه دولتی و چه ارگان‌های خصوصی به ویژه سازمان نظام مهندسی و شهرداری نرخ خدماتشان را به شدت افزایش داده‌اند، تصریح کرد: اما هنوز افزایش قیمت در حوزه مسکن اتفاق نیفتاده یعنی خانه‌های ساخته شده تا حدودی با قیمت کمتر فروخته می‌شوند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: شاید یکی از دلایل کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی هم همین روند باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: