ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۹۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۶

کارهای شیفتی مغز را معیوب میکند

نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط پژوهشگران انگلیسی و فرانسوی نشان می‌دهد، کارهای شیفتی باعث پیر شدن سریعتر مغز و کند شدن توانایی ذهنی افراد می‌شود.
تدبیر24: ساعت داخلی بدن، ریتم شبانه‌روزی را کنترل می‌کند؛ اما انجام کارهای شیفتی باعث ایجاد اختلال در عملکرد این ساعت طبیعی شده و خطراتی مانند ابتلا به سرطان پستان و چاقی را افزایش می‌دهد.

به گفته محققان، مغز به مرور زمان پیر می‌شود، اما کارهای شیفتی این روند را سریعتر می‌کند.

محققان دانشگاه سوانسی با همکاری دانشگاه تولوز، تأثیر تغییر ساعت داخلی بدن را در بین کارمندان شیفتی مورد ارزیابی قرار دادند؛ در این پژوهش سه هزار شهروند فرانسوی در آزمون‌های حافظه، سرعت تفکر و توانایی شناختی شرکت کردند.

یک دهه کار شیفتی باعث پیر شدن سریعتر مغز می‌شود؛ بر این اساس، افرادی که بیش از 10 سال در مشاغل شیفتی حضور داشتند، در آزمون‌های حافظه نتایجی مشابه افراد شش سال بزرگتر از خود را کسب کردند.

محققان همچنین خاطر نشان می‌کنند که پس از ترک مشاغل شیفتی، پنج سال زمان برای بازیابی عملکرد طبیعی مغز نیاز است.

دکتر «مایکل هستینگ» از محققان آزمایشگاه زیست مولکولی انگلیس تأکید کرد: نتایج این تحقیق برای کمک به بیماران دچار زوال عقل نیز کاربرد دارد، چراکه بسیاری از این افراد از اختلال خواب رنج می‌برند و الگوهای خواب آنها مشابه افراد شاغل در مشاغل شیفتی است.

نتایج این پژوهش در مجله Occupational and Environmental Medicine منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: