تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۹۸۲۷
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸
رئیس سازمان اسناد ملی:

ظرفیت کتابخانه ملی در کشور

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: امروزه کشورمان با داشتن ظرفیت بالا در حوزه اسناد و کتابخانه ملی جزو کشورهای مطرح دنیاست.
تدبیر24: 'رضا صالحی امیری' روز دوشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران افزود: در مرکز اسناد و کتابخانه ملی به عنوان مرجع شاخص میراث معنوی کشور 2،7 میلیون جلد کتاب، پنج میلیون نشریه، چند صد هزار نقشه و منابع غیر کتابی از جمله فیلم، میکرو فیلم و آلبوم های عکس از تاریخ و چند صد میلیون سند مربوط به 700 سال قبل تا به امروز نگهداری می شود.

وی با اشاره به نگهداری 38 هزار نسخه خطی و 34 هزار نسخه سنگی در مرکز اسناد ملی گفت: افزایش ظرفیت و مخازن سازمان اسناد و کتابخانه ملی در اولویت است بر این اساس از مردم تقاضا داریم اسناد و منابع قدیمی خود را برای نگهداری به این مرکز تحویل دهند.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه شمار زیادی از مخازن و منابع تاریخی در منازل مردم بدون اطلاع از ارزش واقعی موجود است که باید در حافظه ملی ایران ثبت شود از این دسته از افراد تقاضا داریم این منابع را به عنوان امانت به این سازمان بسپارند تا حداقل نسخه از آن را برداشت کنیم.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: شمار زیادی در حد چند میلیون کتاب خطی 'عربی فارسی'، 'خطی فارسی' و' نشریه' در حوزه تمدنی ایران در محدوده کشورهای هند، پاکستان و افغانستان و آسیای میانه وجود دارد که باید به تدریج به کشور منتقل یا حداقل از آنها نسخه ای برای استفاده فرهیختگان برداشت شود.

وی افزود: اخیرا فهرست نسخ خطی ایران در 44 جلد با همت مجموعه کتابخانه و اسناد ملی چاپ شده است.

صالحی در بخش دیگری از سخنانش سیستان و بلوچستان را یکی از کانون های اصلی توسعه قلمداد کرد و گفت: در جریان سفر فروردین ماه رییس جمهوری به این استان طرح های بنیادی بزرگی را برای توسعه منطقه از جمله در حوزه فرهنگی و تمدنی تصویب شد.

وی ادامه داد: بر اساس مطالعه صورت گرفته در سازمان اسناد ملی، ظرفیت های فرهنگی و تمدنی سیستان و بلوچستان ناشناخته است و حجم وسیعی از مخازن و منابع غنی شامل اسناد، نسخ خطی و منابع غیر کتابی و خطی در خانه های مردم نگهداری می شود.

وی تاکید کرد: این منابع و مخازن باید شناسایی و در مکان امن نگهداری شود بر این اساس به صورت ویژه از مردم سیستان و بلوچستان تقاضا داریم این اسناد و منابع را به صورت امانت، وقف، هدیه و حتی فروش برای نگهداری استاندارد به سازمان واگذار کنند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: تلاش جدی داریم با گسترش کار پژوهشی در سیستان و بلوچستان بخشی از ظرفیت های بزرگ فرهنگی استان را منتشر کنیم.

وی افزود: باید به تمام دنیا اعلام کنیم که بخش بزرگی از ارزش های فرهنگی و تمدن ایرانی و اسلامی در منطقه سیستان و بلوچستان است.

'قاسم سیاسر' در پایان این مراسم به عنوان سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان منصوب و از تلاش های اکبر شیخ به عنوان رییس سابق قدردانی شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: