مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان شرقی گفت: طبق سند چشم انداز توسعه، ایران تا سال 1400 باید به کشور برتر منطقه تبدیل شود.
تدبیر24: علی جهانگیری روز دوشنبه در جلسه کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد گرامیداشت هفته پژوهش در استان، اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف باید به توسعه علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان توجه شود و این امر بدون همراهی دانشگاه ها و مردم امکان پذیر نخواهد بود.
وی با بیان این که موضوع پژوهش و فناوری با رویکرد جدیدی نسبت به سال های گذشته دنبال می شود، گفت: رسانه ها و روابط عمومی ها در راستای گسترش اقتصاد دانش بنیان و فرهنگ سازی در حوزه پژوهش نقش بسزایی برعهده دارند.
جهانگیری همچنین به برنامه های هفته پژوهش اشاره کرد وگفت: دراین هفته از تلاشگران عرصه پژوهش به ویژه از کسانی که با به کار بستن شیوه های جدید در عرصه هایی مانند کشاورزی و دامپروری به سودآوری دست یافته اند تقدیر می شود.
وی افزود: برخی از این افراد با وجود این که دارای مدارک عالی تحصیلی نیستند، اما به نتایج خوبی در حوزه فعالیت خود دست یافته اند که در نظر داریم تجربیات و دانش آنها را به صورت مکتوب جمع آوری کنیم.
جهانگیری با اشاره به اهمیت بحث پیشرفت صنایع استان، گفت: موضوع یارانه ها باعث برجسته شدن مشکلات و آسیب پذیر بودن صنایع و کارخانه ها شد و به نوعی آشکار شد که کارخانه ها وجود دارند اما به معنی واقعی از صنعت خبری نیست.
وی افزود: به علت وارداتی بودن اغلب صنایع موجود درکشور و در دست نبودن اطلاعات کافی در خصوص تکنولوژی آنها، قادر به تغییر دادن آنها نیستیم.
وی اضافه کرد: امروز در سطح ملی به این نتیجه رسیده ایم که بحث اقتصاد جز با اجرایی کردن اقتصاد دانش بنیان حل نمی شود.
جهانگیری با بیان این که در کشورهای پیشرفته 80 درصد تولید مرتبط با مباحث دانش بنیان است، اما متاسفانه در کشور ما این ارتباط تنها 16 درصد است، افزود: تا کنون تنها بر روی گسترش دانشگاه ها و افزایش تعداد دانشجویان توجه شده و در رابطه با تولید علم تنها به نوشتن مقاله پرداخته شده و اقدام قابل توجهی در جهت تجاری سازی پژوهش ها انجام نشده است.
مدیرکل اداری و مالی استانداری آذربایجان شرقی نیز دراین نشست، از برگزاری مراسم ویژه هفته پژوهش برای اولین بار در شهرستان ها خبر داد و گفت: امیدواریم حرکت جدیدی که دراین حوزه شروع شده به نتایج خوبی برسد.
طاهر روحی با تاکید بر این که فناوری و علم باید در بستر بنگاه های کسب و کار مورد استفاده قرارگیرد، اضافه کرد: تولید مقاله در چرخه علم فایده ای ندارد مگر این که این چرخه با تبدیل علم به ثروت کامل شود.
وی اظهارکرد: در راستای توسعه مباحث فناوری و اقتصاد دانش بنیان، قصد داریم تبریز را به عنوان منقطه ویژه علم و فناوری اعلام کنیم و چنین شهری نیاز به این دارد که در همه زمینه ها فعال باشد.
سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری آذربایجان شرقی هم در این نشست که با حضور مدیران روابط عمومی دستگاه های اجرایی استان برگزار شد، با بیان این که داشته های امروز ما نتیجه پژوهش های پیشینیان است، افزود: نقش فراگیر و تاثیرگذار روابط عمومی ها و اصحاب رسانه در تقویت فرهنگ پژوهش دارای اهمیت بسیار ویژه ای است که باید به آن توجه شود.
جواد آهنگری با تاکید بر این که فضاسازی و اطلاع رسانی برنامه های هفته پژوهش با استفاده از ظرفیت رسانه های جمعی از مهم ترین ویژگی های روابط عمومی هاست، ادامه داد: این که هر اداره و سازمان، محقق و پژوهشگری برای حضور در برنامه ها و میزگردهای تخصصی معرفی می کنند، بر اساس اعتقاد به این موضوع است.
دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی های آذربایجان شرقی ابراز امیدواری کرد با بهره گیری از توان و ظرفیت مراکز پژوهشی و استفاده از افراد خلاق و محقق شاهد غنای بیشتر برنامه های هفته پژوهش در استان باشیم.