ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۸۸۲
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹

پشت پرده تجارت قیر احمدی نژادی‌ها

مدارک رسیده به سایت نفت ما حاکی از آن است که برخی مسئولان نزدیک به دولت قبل، نقش مهمی در تجارت انحصاری قیر پیدا کرده بودند.
تدبیر24: قیر یکی از اقلام مهم صادراتی ایران است که علیرغم ضرورت معامله آن در بورس، وجود رانتها و دستورالعملهایی تحت عناوین مختلف همچون سهم مدیرعامل در فروش آزاد یا عناوینی مشابه موجب شده دستها برای صادرات قیر توسط افراد بانفوذ باز باشد.
با تغییر دولت، اندک اندک برخی از زوایای پنهان این مسایل روشن می شود. به گزارش نفت ما،در یکی از موارد، یکی از مقامات بلندپایه وزارت نفت در دولت گذشته با همراهی برادر یکی از فعالان سیاسی نزدیک به دولت، اقدام به پیش خرید قیر تولیدی یکی از شرکتهای داخلی کرده و سهمی انحصاری برای خود ایجاد کرده بودند که سودی صدها میلیارد تومانی برای آنها و وابستگانشان ایجاد کرده بود.
 
تغییرات متعدد مدیران برخی شرکتهای دخیل در تولید و صادرات قیر و فرآورده های مشابه، اقداماتی سیاسی برای جلوگیری از تسلط مدیران این شرکتها بر امور و زمینه ساز تداوم این رانت ارزیابی می شود.
 
اگرچه دولت تغییر کرده و دست این افراد از این رانت کوتاه شده اما به دلیل برخی مصلحتهای سیاسی تاکنون هیچگونه شکایتی از این افراد صورت نگرفته تا شاهد فراموشی این اتفاق باشیم؛ درحالیکه مشخص نیست چه کسی باید پاسخگوی این زیان مالی هنگفت به کشور و سود بادآورده ای که نصیب تعداد محدودی شده که از رانتهای قدرت برخوردار بودند باشد.

منبع: نفت ما
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: