ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۹۷۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۱

مسئله سانتریفیوژهای IR-5 حل شد

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که کشورش مسئله تزریق گاز به سانتریفیوژ‌های مدل ‌IR-5 را با ایران در میان گذاشته و این مسئله حل شده است.
تدبیر24: جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی در خصوص گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران، گفت: من می‌دانم که مسأله شما درباره تزریق گاز به سانتریفیوژ مدل IR-5 در ایران است. ما این مسئله را پس از انتشار گزارش آژانس با ایرانی‌ها در میان گذاشتیم که خیلی فوری حل شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادعا کرد: ایرانی‌ها به این فعالیت ادامه نخواهند داد.

جن ساکی در ادامه درباره نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در راستی آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران اظهار کرد: به طور قطع آژانس نقشی اساسی در نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران دارد که در صورت دستیابی به توافق نهایی آنها به این نقش خود ادامه می‌دهند.

وی افزود: اگر چه هنوز به توافقی نرسیده‌ایم به طور قطع تعیین مکانیزمی برای نظارت بر پایبندی ایران به توافق هسته‌ای بخشی از این توافق است.

جن ساکی همچنین درباره دیدارهای سه‌جانبه دو روز گذشته میان وزرای امور خارجه ایران و آمریکا و کاترین اشتون نماینده گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای در پایتخت عمان، گفت: این دیدارها بسیار حائز اهمیت بودند و ما هنوز روی حصول پیشرفت تمرکز کرده‌ایم و می‌خواهیم ببینیم آیا می‌توانیم تا ضرب‌الأجل 24 نوامبر به توافق برسیم یا نه.

وی در این باره گفت: ما هنوز برای این کار زمان داریم. مذاکرات میان کری، ظریف و اشتون سخت، جدی و مستقیم بودند و همان طور که می‌دانید مدیران سیاسی قرار است در مسقط به این مذاکرات ادامه دهند.

وی تصریح کرد: این رایزنی‌ها بخش‌هایی از یک پازل است و سخت است که بتوانیم ارزیابی از آن داشته باشیم. ما برای حل مسائل چالش برانگیز به این مذاکرات ادامه می‌دهیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پایان درباره مخالفت رژیم صهیونیستی با مذاکرات هسته‌ای ایران، اظهار کرد: اسرائیل از جمله دولت‌هایی است که ما در خصوص روند این مذاکرات هسته‌ای در ارتباط کاملا" نزدیک با آنها بوده‌ایم و ما به آنها گزارشاتی را در خصوص این مذاکرات ارائه داده و رایزنی می‌کنیم.

ادعای پذیرش تزریق گاز به سانتریفیوژ مدل IR-5 از سوی ایران در حالی مطرح می شود که بر ایساس توافق ژنو تحقیق و توسعه و آزمایش نسل‌های جدید سانتریفیوژ شامل تعلیق نشده است.

منبع: پایگاه خبری وزارت خارجه آمریکا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: