ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۰۰۰۹
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵

محور اجلاس سران آ.سه.آن

افزایش تهدیدات گروه تروریستی و تکفیری داعش و واکنش منطقه ای به شیوع ویروس ابولا که تاکنون جان حدود پنج هزار نفر را گرفته است در نشست سران اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و نشست شرق آسیا در میانمار بررسی می شود.
تدبیر24: این نشست امروز (چهارشنبه) با حضور سران 18 کشور جهان و 'بان کی مون' دبیر کل سازمان ملل متحد در شهرهای 'نایپیداو' پایتخت میانمار و رانگون برگزار می شود.

به جز 10 تن از سران آ.سه.آن شامل میانمار، مالزی، سنگاپور، اندونزی، لائوس، تایلند، ویتنام، کامبوج، برونئی و فیلیپین، 'باراک اوباما' رییس جمهور آمریکا، 'مودی نارندرا'، 'دیمیتری مدودوف'، 'شینزو آبه'، 'لی که چیانگ'، 'تونی ابوت' و 'جان کی' نخست وزیران هند، روسیه، ژاپن، چین، استرالیا و نیوزیلند و یک مقام بلندپایه کره جنوبی در میانمار حضور دارند.

روزنامه 'نیو استریت تایمز' مالزی روز چهارشنبه پیش بینی کرد 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر این کشور که ریاست دوره بعدی 'آ.سه.آن' را بر عهده می گیرد در اجلاس بیست و پنجم در میانمار بیانیه ای در خصوص افزایش خشونت های تروریستی و فعالیت داعش در عراق و سوریه ارایه کند.

این اجلاس تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار می شود.

نجیب تون رزاق قرار است موافقت سران نشست شرق آسیا را برای انتشار این بیانیه جلب کند.

در این بیانیه بر حمایت از جنبش های میانه رو در جهان تاکید می شود و نخست وزیر مالزی که تیر ماه امسال گروه داعش را در اظهاراتی عجیب شجاع خوانده بود تلاش دارد مالزی را کشوری میانه رو و سازش ناپذیر در مقابل خشونت و افراطی گری نشان دهد.

رسانه های منطقه جنوب شرق آسیا در چند روز گذشته تاکید کردند سران شرکت کننده در نشست سران آ.سه.آن و شرق آسیا تلاش می کنند موضع خود را در قبال افراطی گری نظامی در عراق و سوریه مشخص کنند.

گفته می شود از بندهای بیانیه نشست های میانمار که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه برگزار می شود، واکنش منطقه ای به شیوع ویروس و بیماری ابولا است که تاکنون دستکم 12 هزار نفر را در غرب آفریقا گرفتار کرده و جان دستکم پنجهزار نفر را گرفته است.

رهبران 18 کشور آ.سه.آن و شرق آسیا در این بیانیه خط مشی خود را برای واکنش سریع به فاجعه ابولا و قاچاق حیات وحش روشن خواهند کرد.

مناقشات منطقه ای بر سر دریای چین جنوبی، توسعه منطقه ای و موضوعات زیست محیطی محورهای دیگر نشست های میانمار و بیانیه پایانی است.

سران شرکت کننده در نشست بیست و پنجم آ.سه.آن همچنین به توافق آ.سه.آن در خصوص آلودگی فرامنطقه ای که از دو ماه پیش با تصویب موافقت نامه ای از سوی اندونزی به عنوان آخرین کشور موافق وارد مرحله جدیدی شد، می پردازند.

این نشست همچنین فرصتی برای رهبران آ.سه.آن است تا تلاش های خود را در خصوص تحقق تشکیل جامعه اقتصادی آ.سه.آن تا سال آینده و ریاست مالزی بر آن بررسی کنند.

در پایان نشست سران آ.سه.آن قرار است ریاست این اتحادیه به صورت نمادین به مالزی واگذار شود و این کشور از ژانویه سال آینده میلادی ریاست این اتحادیه را بر عهده می گیرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: