ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۰۰۲۷
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲

کشف عفونت ویروسی خنگی انسان

محققان آمریکایی از کشف عفونت ویروسی خبر می‌دهند که می‌تواند نیمی از مردم جهان را خنگ کند.
تدبیر24: ویروس chlorovirus ATCV-1 حدود 30 سال قبل توسط محققان دانشگاه نبراسکا در جلبک سبز دریاچه‌های آب شیرین شناسایی شد؛ اما محققان دانشگاه جان هاپکینز با همکاری دانشگاه نبراسکا این عفونت ویروسی را در نمونه گرفته شده از گلوی 44 درصد از بیماران در یک شهر کوچک آمریکا شناسایی کردند.

این کشف عنوان می‌کند که میلیون‌ها نفر می‌توانند ناقل طولانی‌مدت این عفونت ویروسی باشند که منجر به خنگ شدن افراد می‌شود.

افراد ناقل این عفونت ویروسی در آزمون‌های هوش، حتی در شرایطی که سن و تحصیلات نیز مورد محاسبه قرار گرفت، نتایج بسیار پایینی کسب کردند.

محققان مشخص نکردند که چگونه این ویروس به عفونت انسانی تبدیل شده است و این احتمال وجود دارد که انسان از مدت‌ها ناقل این ویروس بوده باشد؛ به نظر نمی‌رسد که تنها شناگران به این عفونت ویروسی مبتلا شوند، بلکه احتمالا خود جلبک نیز در این بین نقش دارد.

پروفسور «رابرت یولکن» از محققان دانشکده پزشکی جان هاپکینز و نویسنده این تحقیق تأکید کرد: میلیون‌ها ویروس زنده در بدن انسان وجود دارند که برای نخستین‌بار مورد بررسی قرار می‌گیرند؛ این ویروس‌ها می‌توانند رفتار و شناخت انسان را تحت تأثیر قرار دهند.

از مجموع 92 سوآب گلو (نمونه گرفته شده از گلو) 40 نفر ناقل این عفونت ویروسی بودند که در آزمون‌های شناختی و هوش نمرات بسیار پایینی کسب کردند.

این نتایج بر روی موش‌ها مورد آزمایش قرار گرفت؛ این ویروس منجر به کاهش حافظه شناختی و سایر عملکردهای حافظه موش شد؛ تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس ATCV-1 از طریق شکستن دیواره بین خون و بافت، فعالیت ژن‌ها در مغز موش را تغییر می‌دهد.

نتایج این تحقیق در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: