توسعه و حاکمیت جزایر سه‌گانه

توسعه و حاکمیت جزایر سه‌گانه

محمدمهدی محمدی - توسعه جزایر سه‌گانه با استفاده از ابزار هوش مصنوعی از این جهت پیشنهاد می‌شود که باتوجه به بکر بودن منطقه، قابلیت و امکان ساخت شهری هوشمند به معنی واقعی با درنظر گفتن محدودیت ها و امکانات و اهمیت های ذکر شده و همچنین ماهیت جغرافیایی جزیره که امتیاز بالایی در کنترل امنیت سرزمینی دارد
مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه

مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه

فریبا نباتی - جامعه ما در حال حاضر با مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی همجوار شده است؛ فضایی که در آن افراد از مسئولیت‌های اجتماعی شانه خالی و به‌سمت رفتارهای غیرمسئولانه و آسیب‌زا سوق پیدا می‌کنند.
شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 15
کد خبر: ۴۰۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲

قدیمی‌ترین ردپای دایناسورها در ایران

کارشناس مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران طی مراحل نمونه برداری فسیل ها از نهشته‌های سازند نایبند در معدن پروده، ردپاهایی از تتراپودهای کوچک تریاس - ژوراسیک ایران کشف کرد.
تدبیر24: دکتر شاهین زمان که مقاله مربوط به این کشف را هفته جاری در نشست انجمن دیرینه شناسی مهره داران در برلین ارائه داده با اعلام این مطلب گفت: در جریان ماموریت محوله از طرف مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در زمستان سال 1391 و برای اولین بار در منطقه طبس (استان خراسان جنوبی) طی مراحل نمونه برداری فسیل ها از نهشته‌های سازند نایبند که مربوط به حدود 203 تا 175 میلیون سال پیش (تریاس - ژوراسیک) هستند ردپاهایی در معدن پروده کشف شد.

پس از انجام مطالعات صحرایی مجدد، قالب‌گیری (قالب پلاستیکی و قالب گچی) و مطالعات آزمایشگاهی توسط تیمی از همکاران شامل دکتر نصرالله عباسی و دکتر مجید میرزایی عطا آبادی (دانشگاه زنجان)، دکتر زمان و دکتر مارتین کندرات از دانشگاه اوپسالای سوئد مشخص شد که این ردپا متعلق به تتراپود (Tetrapod) های کوچک اواخر تریاس- ژوراسیک و متعلق به جنس Batrachopus هستند.

وی خاطرنشان کرد: جنس Batrachopus از کوروکودیل شکل‌ هایی هستند که بیشتر در اوایل ژوراسیک - و نیز اواخر تریاس - می زیسته اند.

زمان با اشاره به این که ردپای این گونه تاکنون از آمریکای شمالی و اروپا نیز گزارش شده، اظهار داشت: کشف اخیر که قدیمی ترین ردپای مهره داران عصر دایناسورها در ایران است، در هفتاد و چهارمین نشست سالانه انجمن دیرینه‌شناسی مهره‌داران در برلین (آلمان) که از معتبرترین کنفرانس‌ها جهت ارایه یافته های جدید دانشمندان و محققان از سراسر دنیا در زمینه دیرینه شناسی مهره داران است، ارائه شد.

وی در پایان از حمایت های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، دانشگاه زنجان و دانشگاه اوپسالا (سوئد) در این طرح تشکر کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: