ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۰۱۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۶

3سخن کلیدی ظریف، ریابکوف وعراقچی

مذاکره کنندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران و 1+5 در هتل بوستان مسقط ، با یکدیگر بسیار سخن گفتند و برای رسیدن به راه حل اختلافات ، تلاشی سخت را در بحث و پافشاری بر حتی جزئیات ریز انبوهی از کلمات فنی، حقوقی و سیاسی مورد نظر خود ارائه دادند اما رسانه ها شاید تنها سه جمله کوتاه اما کلیدی از سه تن از این مقامات شنیدند.
تدبیر24: نخست آنکه وزیر امور خارجه کشورمان دوشنبه شب در پاسخی کوتاه به پرسش خبرنگار یک رسانه خارجی در خصوص نتیجه مذاکرات مسقط گفت 'در نهایت، پیشرفت می کنیم' و معاون وی، عباس عراقچی نیز ساعتی بعد در جمع خبرنگاران گفت : کماکان امیدواریم که تا 24 نوامبر (سوم آذر) یک 'توافق در کلیات ' صورت بگیرد.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه نیز ، امکان رسیدن به توافق نهایی را قوی دانست و گفت: 'نتایج بی سابقه ای به دست آورده ایم'.

در دو روز نخست (یکشنبه و دوشنبه) نشست مسقط، محمدجواد ظریف، جان کری و کاترین اشتون روسای تیم های مذاکره کننده ایران و آمریکا و هماهنگ کننده 1+5 ، درباره راه های پیشنهادی متفاوت یکدیگر برای حل اختلافات بر سر چگونگی رفع تحریم ها و میزان غنی سازی اورانیوم در ایران بطور فشرده ، مذاکره کردند.

نشست مشترک ایران و 1+5 نیز روز سه شنبه در سطح معاونان وزرای خارجه برگزار شد و دیدار و مذاکره دوجانبه عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه کشورمان با معاونان وزرای خارجه روسیه، چین ، انگلیس، آلمان و فرانسه در خصوص رفع موانع باقی مانده در رسیدن به توافق جامع هسته ای نیز در روز گذشته بطور جداگانه انجام شد.

مذاکره کنندگان در مسقط تلاش کردند تا در مهلت باقی مانده برای رسیدن به توافق جامع ، راهی برای حل اختلافات میان خود بیابند.

این در حالی است که به مذاکرات بعدی که در وین خواهد بود، زمانی بیش از یک هفته نمانده ؛ مذاکراتی که به سوم آذر ختم می شود.

محمدجواد ظریف رییس هیات مذاکره کننده هسته ای ایران همواره بر این نکته تاکید کرده که غرب با پذیرش واقعیت های برنامه هسته ای پیشرفته و صلح آمیز ایران و پافشاری نکردن بر مواضع غلط گذشته خود در خصوص این برنامه ، فرصت توافق با ایران را از دست ندهد.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان به طرف های غربی بویژه آمریکا یادآور شده است که تحریم نمی تواند عاملی برای فشار به جمهوری اسلامی ایران در چشم پوشی از حقوق مسلم خود در کسب دانش و استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای باشد و ایران میزان فعالیت های هسته ای خود را بر اساس نیازهای خود تعیین کرده است.

تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان به سرپرستی محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه پس از سه روز مذاکره برای دستیابی به توافق نهایی ، در مسقط، امروز به تهران بازگشت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: