ریس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: پنج میلیون هکتار از اراضی منابع ملی کشور به جنگل کاری مشارکتی اختصاص یافته است.
تدبیر24:'خداکرم جلالی' روز پنجشنبه در بازدید از طرح جنگل کاری اقتصادی مشارکتی (جام) شهرستان مهران در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در این طرح درختانی از گونه های اقتصادی متناسب با اقلیم هر منطقه کاشته می شود.
وی افزود: اجرای این طرح برای مردم انگیزه اقتصادی ایجاد می کند و باعث می شود خود مردم به کشت و بهره برداری از محصول بپردازند.
رییس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری یادآور شد: با توجه به بحران آب در کشور و نیز خشکسالی و تغییر اقلیم، یکی از راه های برون رفت از این بحران بحث آبخیزداری و آبخوان داری است.
جلالی تاکید کرد: براساس آمار وزارت نیرو 413 میلیارد مترمکعب به طور متوسط بارندگی در کشور داریم که حدود 290 میلیارد مترمکعب آن تبخیر و 30 درصد به صورت روان آب استفاده می شود.
وی ادامه داد: دولت می تواند بخش قابل توجهی از 70 درصد آبی را که تبخیر می شود با استفاده از عملیات آبخیزداری و پوشش گیاهی به داخل سفره های زیرزمینی منتقل کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به آمار وزارت نیرو که حدود 10 میلیارد متر مکعب بیلان منفی داریم و 100 میلیارد مترمکعب از ذخیره آبهای زیرزمینی برداشت شده باعث شده تا در برخی مناطق چاه ها به آب های شور قلیایی رسیده و امکان دارد در آینده دشت های حاصلخیز را از قابلیت سودمندی بی بهره کند.
جلالی گفت: همچنین براساس ارزیابی ها، هر هکتار عملیات آبخیزداری یک هزار متر مکعب آب را به سفره های زیرزمینی انتقال می دهد و حدود 8 تا 9 تن در هکتار از فرسایش خاک جلوگیری و باعث افزایش 120 کیلوگرم بر میزان علوفه می شود.
رییس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری اضافه کرد: آبخیزداری در کشور ضروری است و اگر بخواهیم بیلان منفی آب را کاهش دهیم روی آوردن به آبخیزداری و آبخوان داری باید مورد توجه قرار گیرد.