ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 28
کد خبر: ۴۰۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۲

آغاز تولید شمش طلا در زره شوران

طرح بزرگ صنعتی که امروز به دست معاون اول رییس جمهور مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت نه تنها میزان تولید طلا در کشور را تا بیش از دو برابر افزایش می‌دهد بلکه نام شهرستان تکاب در جنوب استان آذربایجان‌غربی را در صدر تولید کنندگان طلا در منطقه خاورمیانه قرار می‌دهد.
تدبیر24: تنها دقایقی دیگر تولید رسمی نخستین شمش طلا از معدن طلای زره شوران تکاب با حضور معاون اول رییس‌جمهور و وزیر صنعت، معدن وتجارت آغاز خواهد شد و شمش طلای زره شوران با نشان و پلاک ثبت شده روانه بازار می‌شود.

در حال حاضر در سطح کل کشور تنها 2.5 تن طلا استخراج و تولید می‌شود که با راه‌اندازی کارخانه‌ی تولید طلای زره شوران تکاب این میزان به 5.5 تن درسال خواهد رسید.

داشتن دومعدن بزرگ طلا و نیز احداث دوکارخانه طلا در مناطق زره شوران وآقدره تکاب، این شهر طلاخیز کشور را به بزرگترین تولیدکننده این فلز گرانبها و ارزشمند در خاورمیانه تبدیل کرده است.

علاوه بر تولید سالانه سه تن طلا در کارخانه طلای زره شوران، سالانه 2 تن طلا نیز در کارخانه‌ی طلای آقدره تکاب تولید و فرآوری می‌شود که از این لحاظ در سطح کشور رتبه نخست کارخانجات تولید و فرآوری طلا را به خود اختصاص داده است.

مجتمع بزرگ تولید طلای زره شوران قابلیت تولید سالانه 3 تن طلای خالص 24 عیار یعنی 99/99 در طلا ونیز 1 تن و250 کیلوگرم نقره و نیز 500 کیلوگرم جیوه را دارد که با راه‌اندازی فاز دوم آن در طرح توسعه این میزان به دوبرابر یعنی 6 تن طلا ، 2.5 تن نقره و1 تن جیوه خواهد رسید.

بنا بر اظهارات مسئولان طرح طلای زره شوران ذخیره شناسایی شده طلا در این معدن بیش 110 تن طلای خالص است که همین مسأله موجب ترغیب سرمایه‌گذاری دولتی برای استخراج طلا در این منطقه شده است.

ذخایر کانسنگ طلای معدن زرشوران به‌عنوان بزرگ‌ترین معدن طلای کشور 11میلیون تن با عیار میانگین 5.5 گرم در تن است که ذخایر کشف شده فعلی برای تولید شش تن طلا تا ۱۹ سال قابل تأمین است.

مسئولان سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران می‌گویند: کارخانه طلای زره شوران با استفاده از فناوری و تکنولوژی ایرانی طراحی و راه‌اندازی شده است وتکنولوژی به کار رفته در این کارخانه کاملاً ایرانی و حتی در منطقه خاورمیانه نیز بی‌نظیر است.

عملیات احداث کارخانه طلای زره شوران از سال 1389 آغاز شده و برای تکمیل و تجهیز آن 834 میلیارد ریال اعتبار ریالی و نیز 15 میلیون یورو سرمایه‌گذاری ریالی هزینه شده است که راه‌اندازی آن موجب اشتغال 300 نفر شده است.

معدن طلای زره شوران به‌عنوان بزرگ‌ترین معدن طلای ایران در ۳۵ کیلومتری شهرستان تکاب و ۱۵ کیلومتری مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان واقع شده است.

عملیات اکتشاف در این معدن از سال 1368 توسط کارشناسان خارجی آغاز شده است و گواهی کشف معدن طلای زره‌شوران پس از عملیات اکتشافی گروه‌های داخلی و خارجی به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی صادر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: