ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۴۰۳۰۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱

رد مصادره دامنه های اینترنتی ایران

دامنه های اینترنتی ایران را که دادگاهی در آمریکا رای به مصادره آن داده بود، دادگاه فدرال در واشنگتن باطل کرد و آن را غیر ممکن خواند.
تدبیر24: دادگاه فدرال در واشنگتن حکم داده است که دامنه های اینترنتی یک کشور نمی توانند جزو دارایی های آن کشور محسوب و در نتیجه مصادره شوند.

سایت رسمی آیکان (شرکت اختصاری نام ها و شماره های اینترنتی) نیز این خبر را در سایت خود تایید کرده است.

دادگاه آمریکایی در حکم خود به رای صادره یک دادگاه عالی در ویرجینیا در سال 2000 استناد کرده که امکان مصادره دامنه اینترنتی به نفع شاکی به عنوان دارایی متهم را رد کرده بود.

با صدور رای قاضی 'رویس لامبرت' توقیف دامنه های اینترنتی کشورهای کره شمالی، سوریه و ایران (.KP. SY. IR) برای پرداخت غرامت تعیین شده در یک پرونده، غیر ممکن و مردود دانسته شد.

این رسانه ادامه داد: پیش از این شرکت اینترنتی 'آیکان' که مدیریت اختصاص دامنه های کشور ها را در اختیار دارد، اعلام کرده بود که امکان توقیف دامنه های اینترنتی کشورهای فوق امکان پذیر نیست.

'جان جافری' دبیرکل آیکان، رای دادگاه را نشانگر درک تکنیکی درستی از سیستم ثبت دامنه ها دانست.

در پرونده مربوط به یک حادثه انفجار انتحاری در بیت المقدس در سال 1997، چهار آمریکایی زخمی شدند و 'حماس' مسوولیت انفجار را بر عهده گرفت.

شاکیان پرونده علیه دولت ایران نیز به ادعای حمایت ایران از حماس اقامه دعوی کردند.

دادگاه در سال 2003 به نفع شاکیان پرونده رای صادر کرد و از تهران خواستار پرداخت غرامت 109میلیون دلاری شد.

شاکیان حتی تلاش کردند تا اشیای فرهنگی به نمایش گذاشته شده در موزه های دانشگاه 'هاروارد' و 'شیکاگو' را به نفع خود توقیف کنند که به نتیجه ای نرسیدند.

این پایگاه اینترنتی نوشت: با توجه به رای دادگاه مبنی بر عدم امکان توقیف دامنه های اینترنت ایران، دیگر عملا مورد دیگری برای مصادره در خاک آمریکا وجود ندارد و طبیعتا پرونده در آینده نزدیک بسته خواهد شد.

منبع: آرس تکنیکا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: