کنترل خونریزی چه در هنگام عمل جراحی یا جراحات ناشی از حوادث همواره یکی از نگرانیهای پزشکان در مسئله درمان بیماران است.
تدبیر24: محققان زیستمهندسی مرکز سانتا باربارا در کالیفرنیا پس از مطالعات بسیار بر روی فرآیند پیچیده انعقاد خون در بدن انسان موفق به تولید نانوذرات موثر در جلوگیری از خونریزی شدند.
دکتر سمیر میتراگ، محقق و متخصص فناوریهای درمانی اظهار کرد: ساخت نانوذرات پلاکتی دستاورد بسیار مهمی در مسئله درمان سریع محل زخم بیماران است، چرا که این نانوذرات علاوه بر تقلید از عملکرد طبیعی پلاکتهای خون از لحاظ ساختاری کاملا شبیه و انعطافپذیر هستند.
وی در ادامه افزود: فرآیند انعقاد خون تقریبا برای همه افراد قابل درک است، زیرا همه ما شاهد زخمی شدن سطحی و خراش برداشتن پوست خود بودهایم. هنگام ایجاد زخم یا خراش، مقداری خون از محل زخم خارج میشود که پس از چند دقیقه با تغییر ساختار مولکولی خون، این بافت زنده و روان، منعقد شده و محل زخم را میپوشاند تا سایر مراحل ترمیم طبیعی بدن انجام شود.
دکتر آریون آنسلمو، محقق و دستیار این مطالعه ضمن تاکید بر پیچیده بودن فرآیند انعقاد خون افزود: در هنگام ایجاد زخم، عواملی باعث تشکیل لخته در محل زخم میشوند که یکی از مهمترین عوامل، پلاکتها هستند.
محققان این مرکز با شبیهسازی ذرات پلاکت با استفاده از فناوری نانو موفق به تولید پلاکتهای مصنوعی شدند. این پلاکتها هنگام جراحات عمیق یا هنگام جراحی با تزریق به جریان خون بیمار، ضمن جلوگیری از خونریزی با تمیز نگهداشتن محل زخم یا جراحی به مسئله دقت پزشکان در درمان کمک شایانی میکنند.
جزئیات بیشتر این دستاورد پزشکی در مجله ACS Nano منتشر شده است.