ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 27
کد خبر: ۴۰۳۸۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۵

افزایش 50 درصدی وقوع صاعقه

محققان با بررسی اثرات زیست‌محیطی گرمایش هوای زمین دریافتند که با افزایش دمای هوا احتمال وقوع صاعقه 50 درصد افزایش می‌یابد.
تدبیر24: محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی با جمع‌آوری اطلاعات هواشناسی 11 نقطه از آمریکای شمالی دریافتند، با تغییرات دما احتمال تخلیه بارهای الکتریکی ابرها تا 50 درصد افزایش می‌یابد.

پروفسور رومپس، محقق و کارشناس علوم زمین و سیارات دانشگاه کالیفرنیا در برکلی ضمن اشاره به تاثیر گرمایش زمین در شدت یافتن طوفان‌های الکتریکی زمین افزود: افزایش وقوع صاعقه با گرمایش هوا ارتباط مستقیمی دارد، چرا که با افزایش دمای هوا غلظت بخارآب موجود در جو نیز افزایش یافته و در نهایت با رساناتر شدن اتمسفر احتمال وقوع تخلیه الکتریکی ابرها با زمین نیاز افزایش می‌یابد.

وی با ابراز نگرانی از نقش افزایش میزان صاعقه در مرگ‌ومیر انسان‌ها افزود: یکی از عوارض مشهود پدیده صاعقه مرگ‌آور بودن آن است، زیرا هرساله شاهد افزایش موارد مرگ ناشی از برخورد صاعقه با انسان‌ها هستیم. از موارد خطرساز دیگر افزایش صاعقه می‌توان گسترش آتش‌سوزی در جنگل‌ها و پراکنده شدن اکسید نیتروژن در جو را نام برد.

به گفته جیکوب سیلی، دستیار و محقق این دانشگاه، پس از بررسی نقش افزایش دمای هوا در وقوع صاعقه، نگرانی‌ها در مورد شرایط آینده نزدیک افزایش یافته است، زیرا صاعقه هنگامی اتفاق می‌افتد که بارهای الکتریکی موجود در ابرها راهی برای تخلیه پیدا کنند.

یکی از مهمترین عوامل تخلیه الکتریکی ابرها، رطوبت موجود در هوا است که هرچه رطوبت هوا بیشتر باشد میزان تخلیه الکتریکی ابرها با زمین در فاصله کمتر و شدیدتر امکان‌پذیر است.

این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: