ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۰۴۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۵

دو مشكل قديمی در قوه قضاييه

در كنار مشكلات ساختاري مختلف در نظام قضايي كشور، دو مشكل كهنه و قديمي چه قبل و چه بعد از انقلاب وجود دارد كه مردم از آنها در رنج و سختي هستند.
تدبیر24:  مهدی آیتی - در كنار مشكلات ساختاري مختلف در نظام قضايي كشور، دو مشكل كهنه و قديمي چه قبل و چه بعد از انقلاب وجود دارد كه مردم از آنها در رنج و سختي هستند.
مشكل اول اطاله دادرسي يا طولاني شدن رسيدگي به پرونده ها است كه براي اشخاص طرفين دعوا همواره باعث گرفتاريها و دلزدگيهايي نسبت به قوه قضاييه مي شود.
شايد لازم باشد صاحب نظران و نخبگان امور حقوقي و قضايي كشور يكبار براي هميشه به مشكلات كهنه و قديمي قوه قضاييه ورود كنند و به كمك دولت، مجلس و قوه قضاييه از اين همه رنج و مرارت مردم بكاهند.
در اصطلاح رايج مردم در كوچه و بازار مي شنويد كه مثلا مي گويند خدا هيچكس را گرفتار دادگاه و دادسرا نكند و اين تيكه كلام مردم حكايت از يك رنج كهنه و تاريخي دارد كه قوه قضاييه ما چه قبل و چه بعد از انقلاب هرگز نتوانسته از اطاله دادرسي بكاهد و انبوه پرونده ها و رسيدگيهاي طولاني به دعاوي مردم باعث شده كه اكثر مردم از روند رسيدگي پرونده خود و جريان دادخواهي در دادگاه راضي نباشند و گلايه كنند.
بنظر مي رسد رفع مشكل اطاله دادرسي سالهاست كه در كشورهاي پيشرفته و مترقي حل شده و شايد لازم باشد در نظام جمهوري اسلامي ايران هم از تجارب اين كشورها استفاده بهينه شود. مشكل دوم كه از مشكل اول كمتر نيست مساله ضعف و ناتواني اجرا احكام است. به عبارت ديگر اشخاص به هنگام مراجعه به قوه قضاييه چه خواهان و چه خواسته، چه متهم و چه شاكي همه پس از مدتهاي طولاني درگيري و رفت و آمد در پله هاي دادگاهها نهايتا پس از گذران بخشي از عمر و خستگي و به هم ريختن اعصاب و روان خود با حكم و راي قاضي مواجه مي شوند و اين تازه اول گرفتاري است. گرفتاري بابت اجراي حكم.
در ايران چه قبل و چه بعد از انقلاب با اينكه سالها صحبت از پليس ضابط قضايي بوده و هست ولي هنوز هم اين مشكل حل نشده و رنج و عذاب آن متوجه مردم است. اي كاش روزي برسد كه اين آرزوي كهنه و قديمي مردم برآورده شود و مردم بتوانند به راحتي پس از اعلام حكم و راي قاضي از طريق پليس قضايي به سرعت به اجراي حكم و نتيجه نهايي برسند و رنج سالها انتظار پرونده در دادگاه را با موفقيت به چشم خود ببينند و بطور نسبي رضايت عمومي در جامعه بوجود آيد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
صداقت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
0
1
آخ گفتی آقای آیتی
نظر شما: