آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۴۰۴۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۵

دو مشكل قديمی در قوه قضاييه

در كنار مشكلات ساختاري مختلف در نظام قضايي كشور، دو مشكل كهنه و قديمي چه قبل و چه بعد از انقلاب وجود دارد كه مردم از آنها در رنج و سختي هستند.
تدبیر24:  مهدی آیتی - در كنار مشكلات ساختاري مختلف در نظام قضايي كشور، دو مشكل كهنه و قديمي چه قبل و چه بعد از انقلاب وجود دارد كه مردم از آنها در رنج و سختي هستند.
مشكل اول اطاله دادرسي يا طولاني شدن رسيدگي به پرونده ها است كه براي اشخاص طرفين دعوا همواره باعث گرفتاريها و دلزدگيهايي نسبت به قوه قضاييه مي شود.
شايد لازم باشد صاحب نظران و نخبگان امور حقوقي و قضايي كشور يكبار براي هميشه به مشكلات كهنه و قديمي قوه قضاييه ورود كنند و به كمك دولت، مجلس و قوه قضاييه از اين همه رنج و مرارت مردم بكاهند.
در اصطلاح رايج مردم در كوچه و بازار مي شنويد كه مثلا مي گويند خدا هيچكس را گرفتار دادگاه و دادسرا نكند و اين تيكه كلام مردم حكايت از يك رنج كهنه و تاريخي دارد كه قوه قضاييه ما چه قبل و چه بعد از انقلاب هرگز نتوانسته از اطاله دادرسي بكاهد و انبوه پرونده ها و رسيدگيهاي طولاني به دعاوي مردم باعث شده كه اكثر مردم از روند رسيدگي پرونده خود و جريان دادخواهي در دادگاه راضي نباشند و گلايه كنند.
بنظر مي رسد رفع مشكل اطاله دادرسي سالهاست كه در كشورهاي پيشرفته و مترقي حل شده و شايد لازم باشد در نظام جمهوري اسلامي ايران هم از تجارب اين كشورها استفاده بهينه شود. مشكل دوم كه از مشكل اول كمتر نيست مساله ضعف و ناتواني اجرا احكام است. به عبارت ديگر اشخاص به هنگام مراجعه به قوه قضاييه چه خواهان و چه خواسته، چه متهم و چه شاكي همه پس از مدتهاي طولاني درگيري و رفت و آمد در پله هاي دادگاهها نهايتا پس از گذران بخشي از عمر و خستگي و به هم ريختن اعصاب و روان خود با حكم و راي قاضي مواجه مي شوند و اين تازه اول گرفتاري است. گرفتاري بابت اجراي حكم.
در ايران چه قبل و چه بعد از انقلاب با اينكه سالها صحبت از پليس ضابط قضايي بوده و هست ولي هنوز هم اين مشكل حل نشده و رنج و عذاب آن متوجه مردم است. اي كاش روزي برسد كه اين آرزوي كهنه و قديمي مردم برآورده شود و مردم بتوانند به راحتي پس از اعلام حكم و راي قاضي از طريق پليس قضايي به سرعت به اجراي حكم و نتيجه نهايي برسند و رنج سالها انتظار پرونده در دادگاه را با موفقيت به چشم خود ببينند و بطور نسبي رضايت عمومي در جامعه بوجود آيد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
صداقت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
0
1
آخ گفتی آقای آیتی
نظر شما: