تدبیر24: میدان فاتحان میمک، میلاد، دفاع مقدس، چالیمار، مخابرات، چهارراه پیامنور، دانش، گلها، دادگستری، بلوار چالسرا، شهرداری و بلوار پژوهش نقاط 12 گانه عرضه میوه در ایلام هستند، غرفههایی که هدف از ایجاد آنها کاهش مراجعه مردم به مرکز شهر و پایین آمدن حجم ترافیک داخلی شهر انجام بود، ولی شواهد و قراین نشان میدهد که اختلاف قیمت میوه در این غرفهها و دستفروشان پارکینگ مرکزی شهر نه تنها شهرداری را به هدفش در ایجاد این غرفهها نرساند، بلکه صاحبان این مراکز عرضه میوه را نیز به گفته خودشان بدهکار کرده است.
میزان اجازه بهای بیش از حد معمول در ایلام، هزینههای جانبی که شهرداری به آنها تحمیل کرده و عدم استقبال مردم برای خرید از این غرفهها باعث شده که نان این میوه فروشان آجر شود.
صاحبان یکی از این غرفههای میوهفروشی در ایلام در منطقه ایلام اظهار کرد: تا چند ماه پیش که غرفههای ما به صورت ایرانیت و داربست بودند، میزان کرایه ماهانه ما 540 هزار تومان بود، ولی با تغییر نمای کانکسها میزان کرایهها نیز از سوی شهرداری افزایش یافت.
وی افزود: بدون درخواست ما از سوی مسئولان میوه و ترهبار شهرداری ایلام مکانهای عرضه میوه ما از داربستهای قدیمی به کانکسهای موجود تغییر یافت که ای کاش این تغییر هیچ گاه اتفاق نمیافتاد.
این صاحب غرفه میوهفروشی در یکی از میادین شهر ایلام با بیان اینکه این تغییر شکل غرفه باعث تغییر اساسی در دخل و خرج ما شد، تصریح کرد: بعد از اجرای این تغییرات 5 میلیون تومان از ما گرفته شد که سهم ما از اجرای تغییر شکل غرفهها نام گرفت.
این میوهفروش خاطر نشان کرد: قبل از آمدنم به ایلام در تهران میوه فروشی داشتم، شیوه میوهفروشی در ایلام با همه جای کشور متفاوت است، چرا که در ایلام افراد خودشان به سوا کردن میوه میپردازند، در صورتی که در هیچ شهری این گونه نیست.
وی عنوان کرد: برخی از افراد بعد از خرید میوهای مانند انار در صورت سفید بودن انار آن را برمیگردانند و انتظار دارند که مانند هندوانه شرط چاقو باشد.
یکی دیگر از صاحبان غرفههای عرضه میوه در کانکسهای میدانی به خبرنگار ایسنا گفت: شکیل شدن نمای شهر با تغییر شکل غرفههای ما باید به چه قیمتی صورت گیرد؟ آیا مسئولان شهرداری ایلام به این قضیه فکر کردهاند که میوهفروشان پارکینگ شهرداری که هیچ گونه مالیات و عوارضی پرداخت نمیکنند بازار میوه در ایلام را در چنگ خود گرفتهاند.
وی اظهار کرد: متاسفانه نظارت اصناف بر فروشگاههای عرضه مواد غذایی در سطح شهر آن گونه نیست که میوهفروشان احساس امنیت داشته باشند، چرا که هر سوپرمارکت و بقالی در ایلام در گوشه مغازهاش تعدادی صندوق میوه برای فروش دارد که اگر پروانه کسبش را نگاه کنید، میوه فروش نیست.
این صاحب غرفه میوهفروشی در ایلام با اشاره به اینکه بازار میوه در ایلام بازار نابسامانی است، یادآور شد: در ورودیهای شهر ایلام در مسیرهای مختلف نیسان و وانتهای میوه فروش کنار خیابان چشم هر رهگذری را به خود خیره میکند و چون به صورت مستقیم از باغات مرجع خریداری کردهاند، با قیمت کمتری آن را عرضه میکنند.
وی با ابراز گلایه از نظارت مسئولان اضافه کرد: ما که میوه را بعد از چندین بار دست به دست شدن میخریم مجبوریم آن را قیمت گرانتری بفروشیم و از همه بدتر میزان اجازه سنگین غرفههای است که از 540 هزار تومان به یک میلیون و 500 هزار تومان افزایش یافته و مجبوریم میوه را گرانتر عرضه کنیم.
این میوهفروش ایلامی عنوان کرد: شهرداری با تغییر شکل غرفههای ما باعث کاهش مشتری و درآمد ما شد.
یکی دیگر از صاحبان غرفههای عرضه میوه در شهر ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بعد از افزایش میزان کرایه ماهانه غرفهها از سوی شهرداری حتی قادر به پرداخت هزینه برق غرفه نیستیم.
وی با بیان اینکه ماهانه بین 300 تا 400 هزار تومان هزینه برق پرداخت میکنم، عنوان کرد: میزان بدهکاری ما به بارفروشان میدان بار مرکزی ایلام به حدی است که ادامه کار با این وضعیت در غرفهها به صرفه نیست.
این میوهفروش غرفهدار ایلامی بیان کرد: اکثر سوپرمارکتها در ایلام میوه هم میفروشند، وانتهای میوه فروش کنار خیابانها و دستفروشان پارکینگ شهرداری ایلام همه از عواملی هستند که کار را با مشکل مواجه کردهاند.
وی تصریح کرد: بسته شدن پارکینگ مرکزی شهر ایلام به منظور ساماندهی میوهفروشان انجام شد، ولی این کار شهرداری فقط برای دستفروشانی که هیچ عوارضی پرداخت نمیکنند، مناسب بود و به آنها قدرت جولان بیشتری داد.