ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۴۰۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶

بیست و هشتم آبان در تاریخ معاصر

امروز چهارشنبه بیست وهشتم آبان 1393 هجری خورشیدی، بیست و پنجم محرم 1436 هجری قمری، نوزدهم نوامبر 2014 میلادی است. 27 سال پیش در چنین روزی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات ظفر4 را با رمز «یا رسول الله» آغاز کرد.
تدبیر24: مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

28 آبان 1366
نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری معارضان کرد عراقی، عملیات نامنظم «ظفر4» را با رمز «یا رسول الله» در استان دهوک عراق به مرحله اجرا درآورد. این عملیات با از میان بردن تاسیسات نظامی و اقتصادی رژیم بعث عراق پایان یافت.

28 آبان 1357
تظاهرات مردم علیه رژیم پهلوی در شهرهای مختلف کشور با حمله ی صدها تن چماق به دست که از حمایت پلیس هم برخوردار بودند به درگیری منجر شد.

28 آبان 1353
نخستین قرارداد و موافقتنامه همکاری های انرژی اتمی ایران با فرانسه امضا شد. برپایه این قرارداد، ایران 2 راکتور اتمی مولد برق از فرانسه خریداری کرد.

28 آبان 1338
«فریزر ویلیکنز» به عنوان وزیر مختار سفارت آمریکا در تهران منصوب شد.

28 آبان 1330
محمد مصدق نخست وزیر وقت، با دعوت مصطفی نحاس پاشا نخست وزیر این کشور، در صدر هیاتی به مصر وارد شد. این سفر در داخل و خارج از کشور با مخالفت هایی همراه بود.

28 آبان 1326
ساد چیکف سفیر شوروی در تهران در نامه ای با لحن تند به ابراهیم حکیمی نخست وزیر درباره ی تصویب نشدن قرارداد نفتی در مجلس ایران اعتراض کرد.

28 آبان 1320
بخشنامه ی وزارتی درباره ی نحوه ی نگارش نامه های اداری و کاربرد اصطلاحات و کلمه ها صادر شد.

28 آبان 1308
حکم انتصاب مسیو دکرکر رییس اداره کل گمرکات به سمت خزانه داری کل ابلاغ شد. قبل از وی «والدر» رییس سابق بانک دولتی سوییس این مسوولیت را بر عهده داشت.

28 آبان 1303
پس از جلسه ی غیرعلنی بیست و چهارم آبان مجلس شورای ملی و ابراز نگرانی نمایندگان از گفتگوی رضاخان با مقام های انگلیسی درباره ی خوزستان، رضا خان با ارسال تلگرافی نوشت که از برپایی این جلسه بسیار متاثر و ناراحت شده است.

28 آبان 1303
ملک الشعرای بهار در جلسه ی مجلس شورای ملی از اینکه یکی از روزنامه ها مطلب دروغی را از جانب وی به چاپ رسانده، انتقاد کرد.

28 آبان 1300
برای رسیدگی به امور شیلات دریای خزر، نخستین جلسه ی کمیسیون رسیدگی به این موضوع با حضور نمایندگانی از ایران و روسیه تشکیل شد.

28 آبان 1300
روزنامه ی ستاره ایران که 2 ماه پیش توقیف شده بود، دوباره اجازه انتشار یافت.

28 آبان 1296
سلطان عبدالمجید میرزا مشهور به عین الدوله نخست وزیر احمدشاه قاجار، برای دومین بار کابینه ی خود را تشکیل داد.

28 آبان 1230
امیرکبیر در پی بدگویی های دشمنان داخلی و خارجی به دستور ناصرالدین شاه قاجار از مقام صدارت عزل و میرزا آقا خان نوری به این مقام برگزیده شد.

28 آبان 1204
دومین دوره ی جنگ های ایران و روسیه در دوره ی فتحعلی شاه قاجار، با تجاوز روس ها به مرزهای ایران آغاز شد و در منطقه های باکو، شکی و شروان نبرد سختی در گرفت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: