ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۰۸۷۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۷

12درصد کودکان کشور نارس هستند

عدم سزارين اختياري قبل از سن داخل رحمي - 39 هفته - يکي از اقداماتي است که اخيرا براي کاهش نارسي قابل پيشگيري توصيه مي‌شود.
تدبیر24: از هر 10 نوزادي که در کشور متولد مي‌شود، يک نوزاد، نارس است. تولدي که پيش از 37 هفته صورت گيرد، زودهنگام و نارس خواهد بود؛ حاصل چنين تولدهايي به دليل نارسي و برخي مشکلات، به بستري شدن طولاني مدت نوزاد در بيمارستان مي‌انجامد.

سالانه 15 ميليون نوزاد نارس در جهان به دنيا مي‌آيند و آمار چنين نوزاداني از پنج تا 18 درصد در کشورهاي مختلف متفاوت است. با وجود پيشرف هاي پزشکي تولد نارس از علل عمده مرگ نوزادان است و نوزاداني که چند هفته زودتر به دنيا مي‌آيند در خطر مشکلات سلامتي بعدي قرار دارند. استقرار درمانگاه هاي چند تخصصي براي پيگيري اين شيرخواران پس از ترخيص هم مي‌تواند مساعدت زيادي در ارتقا سلامت چنين شيرخواراني داشته باشد.

عدم سزارين اختياري قبل از سن داخل رحمي - 39 هفته - يکي از اقداماتي است که اخيرا براي کاهش نارسي قابل پيشگيري توصيه مي‌شود.

سزارين زودهنگام مي‌تواند به نارسي و پيامدهاي بعدي از جمله بستري در بخش هاي ويژه، مشکلات تنفسي، اختلال در روند تغذيه، افزايش ميزان زردي و اختلال در ارتباط عاطفي بين کودک و والدين به دليل جدايي ناشي از بستري شدن نوزاد در بيمارستان منجر شود.

ماه نوامبر، ابتدا در سال 2003 و بعد ها به صورت جدي تر و بين‌المللي از سال 2011 ميلادي به عنوان ماه آگاه سازي درباره نارسي و پيامدهاي اين نارسي بر روي نوزادان نارس، نامگذاري شده است. علاوه بر اطلاع رساني در خصوص نوزاداني که نارس به دنيا آمده اند و نيز مسايل ويژه آنها، تلاش در جهت پيشگيري از زايمان زودهنگام با مراقبت هاي بهينه و به هنگام از مادران باردار از اهداف مهم اين ماه است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: