ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۰۹۵۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۹

آمریکا و توهم توقف برنامه هسته ای

دانیل دیلان بومر در دی ولت نوشت: تنها سکوتی پر تنش بر وین حاکم است. آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران روز سه شنبه آغاز شد و هنوز مشخص نیست که این مذاکرات در روز دوشنبه چه نتیجه ای به همراه خواهد داشت. به هر حال سیاستمداران از حواشی این مذاکرات توضیح می دهند. اما فشار سیاسی بر روند مذاکرات هسته ای از جانب دولت ایران و همچنین از طرف ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین و حتی آلمان در فضای مذاکرات افزایش پیدا می کند.
تدبیر24: دولت آمریکا امید دارد با پیدا کردن راه حلی برای این نزاع چندین ساله به یک همکاری جدید با ایران دست یابد. اما محافظه کاران در تهران به هیچ طریقی به دنبال عادی سازی روابط با غرب نیستند. از سوی دیگر برخی تندروها در واشینگتن نیز ادعا می کنند،معامله هسته ای مورد نظر کاخ سفید با ایران بیش از حد سخاوتمندانه است.

اد رویس رهبر جمهوری خواهان در مجلس سنای آمریکا اظهار کرد: " ما همچنان به دنبال گزارشاتی مبنی بر تلاش ایران برای حفظ زیرساخت های هسته ای خود هستیم". الیوت انگل نماینده دمکرات ها هم اضافه کرد که هنوز نگران است که ایران در مورد فعالیت های هسته ای خود در گذشته به آژانس بین المللی انرژی اتمی توضیح ندهد.

مشکل اینجاست:پافشاری تهران بر حفظ تعداد زیادی سانتریفوژ با حفظ گزینه افزایش تعداد سانتریفوژها در سال های آینده.

جان بولتون سفیر سابق آمریکا ادعا می کند، اگر آمریکا گمان می کند می تواند ایران را از توسعه برنامه های هسته ای اش منصرف کند، دچار وهم خطرناکی شده است. ایران برای برنامه ها و زیرساخت هسته ای اش سرمایه گذاری های کلانی انجام داده و از سوی دیگر فعالیت های هسته ای ایران نمادی از غرور ملی به شمار می رود.

در چنین شرایطی آمریکا در بهترین حالت تنها می تواند به دنبال محدود کردن بخشی از برنامه های هسته ای ایران آن هم برای بازه زمانی مشخص باشد و ادعای توقف برنامه های هسته ای ایران بیشتر یک رویا و توهم است تا یک واقعیت.

منبع: دی ولت
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: