ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۰۹۶۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۲

12هزار هکتار تالاب حله خشک شد

پمدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: به دلیل خشکسالی 10 ساله اخیر که همچنان نیز وجود دارد،تاکنون 12 هزار هکتار از تالاب حله این استان خشک شده است.
تدبیر24: حسین دلشب روزشنبه با بیان اینکه رودخانه دائمی حله منبع تامین آب این تالاب و منطقه است افزود: با خشک شدن این مقدار سطح، وسعت بخش تالابی این منطقه حفاظت شده استان از 20 هزار هکتار به هشت هزار هکتار کاهش یافته است.

وی گفت: تالاب حله به عنوان یکی از مناطق زیست محیطی ارزشمند حیات وحش و پرندگان بومی و مهاجر کشور در فاصله ‎ 10کیلومتری شمال شرق بوشهر قرار دارد.

وی گفت: تنوع گیاهی، وجود رودخانه حله و نزدیک بودن به سواحل این تالاب را به زیستگاه و چراگاه بسیار غنی برای حیات وحش تبدیل کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: وسعت منطقه حفاظت شده حله ‎ 42هزار و ‎ 600هکتار است که یکی از زیباترین مناظر طبیعی سواحل جنوبی کشور به شمار می رود.

دلشب گفت: در حاشیه رودخانه و تالاب حله انواع گیاهان آبزی رویش یافته وچراگاهی مهی برای جانواران و پرندگان آبزی و کنار آب چر ایجاد کرده است.

دلشب افزود: انواع پرندگان شکاری ونوعی از عقاب ها درمنطقه حفاظت شده حله وجود دارند که کمتر در تالاب ها و مناطق حفاظت شده کشور به چشم می خورند.

وی گفت: امنیت نسبی و وجود دانه های گیاهی وخوراکی و بوته های علوفه ای تنوع جانوری منطقه حله را به اوج خود رسانده است.

دلشب افزود: شغال، گونه هایی از گربه سانان، روباه، کفتار، گراز، خرگوش و گرگ انواع حیواناتی است که در منطقه حفاظت شده حله وجود دارند.

وی با اشاره به اینکه نمونه های از لاک پشت ها و خزندگان درتالاب حله زندگی و تولید مثل می کنند که هرکدام برای مناطق حفاظت شده و محیط زیست کشور کمیاب و ارزشمند هستند گفت: محیط زیست سرمایه ملی است که حفظ آن در گرو مشارکت آحاد جامعه است.

دلشب افزود: منطقه حفاظت شده و تالابها علاوه بر ایجاد پناهگاه مناسب برای پرندگان و حیات وحش، نقشی مهم در تعدیل آب و هوا، تثبیت خاک و تولید علوفه دارند و تفرجگاه مناسبی برای مطالعات علمی و علاقه مندان به طبیعت است.

وی گفت: تالاب و منطقه حفاظت شده حله یکی از زیباترین مناظر طبیعی در کناره خلیج فارس را شکل داده و منطقه دیدنی برای گردشکران است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: با توجه به اهمیت تالاب حله این اداره کل برنامه مدیریت زیست بومی را برای حفاظت از تنوع زیستی و ارزش های اکوسیستمی تالاب با مشارکت مردم در این منطقه در دست اجرا دارد.

وی گفت: در این زمینه اهداف راهبردی تدوین شده که برگزاری یک کارگاه کشوری با هدف آگاهی بخشی به جوامع محلی، بهره برداری و مدیریت پایدار منابع و جلب مشارکت های مردمی در حفاظت محیط زیست از جمله این اقدامات است.

دلشب افزود: تالاب حله در سال ‎ 1342براثر طغیان رودخانه حله بوجود آمد و از آن سال به بعد به عنوان تالاب و منطقه حفاظت شده زیر نظر اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر قرار گرفت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: