ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۰۹۷۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۵

دیدار وزرای نفت ایران و عربستان

بیژن زنگنه و علی النعیمی وزیران نفت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی چهارشنبه هفته جاری و پیش از آغاز به کار یکصد و شصت و ششمین نشست اوپک در وین درباره تغییر و تحولات قیمت در بازار جهانی نفت دیدار و گفتگو می کنند.
تدبیر24: در آستانه برگزاری یکصد و شصت و ششمین نشست اوپک، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران تاکنون پیام نفتی رئیس جمهوری را به سران کشورهای امارات متحده عربی، کویت و قطر تقدیم کرده است.

علاوه بر این، در ادامه سیاست سنتی یارگیری پیش از برگزاری نشست عادی و سالانه اوپک، ایران تاکنون با وزیر امور خارجه ونزوئلا و وزیر نفت عراق دیدار و گفتگو کرده است.

زنگنه در تشریح مهمترین سیاست نفتی ایران در نشست پیش روی اوپک با بیان اینکه ایران به دنبال افزایش وحدت و همگرایی بیشتر در بین اعضای اوپک است، تاکید می کند: افزایش اختلافات در بین اعضای اوپک منجر به تضعیف بیشتر قیمت طلای سیاه در بازار جهانی خواهد شد.

وزیر نفت ایران همچنین هفته گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر اینکه در سال جاری میلادی و سال آینده میلادی بازار عملا با مازاد عرضه نسبت به تقاضا برای خرید نفت روبرو است، به بالا بودن سقف تولید نفت اوپک اشاره و اعلام کرده بود: در زمان کاهش قیمت‌ها ماموریت اعضای اوپک آغاز می‌شود.

علاوه بر این، در حالی در بازار نفت فعالان این بازار استراتژیک از مدت‌ها قبل بر طبل اختلافات نفتی بین ایران و عربستان سعودی کوبیده‌اند که مکاتباتی به منظور دیدار حضوری وزیران این دو غول نفتی اوپک انجام شده است.

از این رو بیژن زنگنه و علی النعیمی وزیران نفت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی چهارشنبه هفته جاری و پیش از آغاز به کار یکصد و شصت و ششمین نشست اوپک در وین درباره تغییر و تحولات قیمت در بازار جهانی نفت دیدار و گفتگو می‌کنند.

پیگیری‌های خبرنگار مهر نشان می‌دهد مهمترین محور این دیدار و گفتگوی دوجانبه دستیابی به یک نظر مشترک به منظور دفاع از قیمت‌های نفت در بازار جهانی است و از سوی دیگر، پیش بینی می‌شود وزیر نفت ایران در این دیدار که قرار است پشت درهای بسته انجام شود، پیشنهاد کاهش 500 هزار تا یک میلیون بشکه ای سقف تولید نفت اوپک را مطرح کند.

به اعتقاد کارشناسان بازار نفت و انرژی، مهمترین دستاورد دیدار وزیران نفت ایران و عربستان در وین همگرایی و وحدت بیشتر بین این دو عضو تاثیر گذار اوپک است که قطعا در بلندمدت می تواند به ثبات قیمت طلای سیاه در بازار جهانی منجر شود.

در همین حال، رافائل رامیرز وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرده است: در صورتی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست آینده خود در وین تصمیم به کاهش تولید نفت بگیرد، ونزوئلا برای کاهش تولید نفت خود آماده است.

البته زنگنه وزیر نفت ایران در طول چند ماه گذشته تاکنون با اشاره به تصاحب بخشی از سهم بازار نفت ایران توسط سایر کشورهای عضو اوپک خواستار کاهش تولید و عرضه نفت برخی از اعضای اوپک شده است.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه با توافق ایران و گروه 1+5 و لغو تحریم‌ها صادرات نفت ایران در مدت دو ماه به بیش از دو برابر افزایش می یابد، خاطرنشان کرده است: برخی از اعضای اوپک باید عرضه نفت خود را کاهش دهند تا جا برای بشکه‌های نفت ایران در بازار باز شود.

یکصد و شصت و ششمین نشست اوپک با حضور وزیران نفت و انرژی 12 کشور عضو این سازمان پنج شنبه هفته جاری در وین برگزار خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: