ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۱۰۲۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳

کشف گورستانهای طبقاتی عصرآهن

نخستین فصل کاوش باستان شناسی در گورستان قیزیل قیه مشگین شهر به کشف 11 گور از جمله گورهای طبقاتی متعلق به عصر آهن منجر شد.
تدبیر24: کریم حاجی زاده سرپرست گروه باستان شناسی، جزئیاتی مربوط به کشف این گورها و افراد دفن شده در آنها را بیان کرد.

او که گورها را از 10 تا 21 شماره گذاری کرده است، گور شماره 10 را از نوع چاله ای خواند که متعلق به یک دختر 7 تا 8 ساله بوده و هدایایی چون یک ظرف سفالی در آن کشف شده است.

وی گور شماره 11 را متعلق به یک گورکان بسیار بزرگ خواند که همراه آن هدایایی چون سرنیزه، خنجرهای مفرغی و ظروف سفالی به رنگ خاکستری به دست آمد.

حاجی زاده در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گورهای شماره 12،13،14،15 را به ترتیب متعلق به مرد 30 تا 35 ساله،زن 35 تا 40ساله ،دختر بچه 4 تا 5 ساله و زن 35 تا 40 ساله دانست.

او افزود: همراه این افراد نیز سرپیکانهای سنگی، خنجرهای مفرغی و ظروف سفالی به رنگ خاکستری ، مهره های تزئینی و سنجاق سرمفرغی دفن شده بود.

این باستان شناس، گور شماره 16 را یکی از مهمترین گورهای کشف شده دراین فصل از کاوش دانست و خاطرنشان ساخت که در این گور تدفین های صورت گرفته متعلق به 15 نفر در چهار سطح مختلف به صورت طبقاتی صورت گرفته است.

این باستان شناس با اشاره به وضعیت مشابه گورهای شماره 17 تا 21 با گورهای قبلی گفت: گور شماره 21 از نوع چاله ای و وضعیت بسیار نامطلوبی داشته است و بخش بیشتر اسکلت بر اثر کاوش های غیرمجاز از بین رفته است.

به گفته او در این گورها نیز اشیایی چون مهره تزئینی ، حلقه مفرغی، سنجاق سر، سرپیکان مفرغی و پولک های طلایی کشف شد.

گورستان قیزیل قیه در شهرستان مشگین شهر و در دره ای سرسبز واقع شده است، در دو سوی رودخانه ای که از این دره می گذرد محوطه های باستانی بسیاری از دوره های مختلف تاریخی قرار دارد که گورستان مورد اشاره یکی از مهمترین محوطه های این بخش است.

عملیات کاوش در این منطقه با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به مدت 50 روز صورت گرفت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: