ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۰۲۸
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲

پیری دیرتر با رژیم غذایی کم کالری

مطالعات محققان علوم اعصاب دانشگاه نیویورک نشان می دهد که رژیم غذایی کم کالری، سرعت پیری روانی (روحی) را کاهش می دهد.
تدبیر24: همه افراد کم و بیش از این موضوع آگاه هستند که رژیم غذایی سالم از پیری زودرس فیزیکی جلوگیری می کند ولی این اولین بار است که مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی کم کالری از پیری روانی و مغزی جلوگیری می کند.

منظور از پیری روانی شرایطی است که در آن با افزایش سن، اختلالاتی مانند انزوای اجتماعی، ناتوانی، افسردگی، نا امیدی، استرس های مداوم و بدخلقی گریبانگیر افراد مسن می شود. پیری روانی بخشی از فرآیند طبیعی افزایش سن نیست‎؛ ولی اغلب افراد مستعد چنین مشکلاتی هستند. پیری روانی در کشورهای فقیر و کم درآمد بیشتر دیده می شود چراکه افراد توانایی استفاده از مشاوره را ندارند و تمهیداتی نیز در این زمینه توسط دولت اتخاذ نمی شود. اگر این اختلالات با مشکلات جسمی از قبیل پوکی استخوان، آرتروز، فشار خون و بیماری های قلبی و مشکلاتی نظیر آلزایمر همراه باشد، سالمند را ضربه پذیرتر می کند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که رژیم غذایی نقش مهمی در تاخیر روند پیری روانی دارد.

در این تحقیقات آمده است که رژیم غذایی کم کالری قادر به توقف 'افزایش و کاهش' فعالیت بیش از 900 ژن در بدن است.

رژیم غذایی کم کالری علاوه بر کاهش روند پیری ذهنی و روانی، از بروز دیابت نوع 2، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و مشکلات متابولیک جلوگیری می کند.

رژیم غذایی کم کالری باعث تقویت حافظه و افزایش یادگیری می شود و از نوسانات ژنتیکی جلوگیری می کند.

مواد غذایی سالم و کم کالری برای بهبود عملکرد مغز و بدن عبارتند از :

- سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، اسفناج و کلم

- ماهی

- انواع توت

- روغن زیتون
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: