ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸

مذاکره کنندگان از خط قرمز عبور نمیکنند

نایب رییس مجلس شورای اسلامی به مذاکرات تیم هسته ای کشورمان و 1+5 اشاره کرد و گفت: اعتماد کامل به تیم مذاکره کننده کشورمان وجود دارد و رصد امور جدی است که البته جنس مذاکره کنندگان نشان می دهد که به هیچ عنوان از خط قرمز عبور نمی کنند و امیدواریم خیر و صلاح در این موضوع پیش آید.
تدبیر24: محمدرضا باهنر عصر شنبه در جلسه جامعه اسلامی مهندسین به بررسی مذاکرات هسته ای اخیر اشاره کرد و گفت: آمریکا مقداری از رفتار خود و مباحثی که پیشتر در مذاکرات داشت به عقب بازگشت و به اصطلاح به نقطه سر خط رسید؛ حالا اینکه قصد امریکا از این موضوع چه بود به مسائل داخلی آنها باز می گردد و اینکه به قول خودشان جمهوری خواهان در داخل کشورمان مسلط شده اند.

وی ادامه داد: آمریکایی ها نیاز به موفقیت در مذاکرات هسته ای دارند و دموکرات ها همانند ما نیازمند یک توافق خوب هستند و شاید همین موضوعات برگ برنده آنها در مسائل داخلی شان باشد.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در مورد احتمال های پیش رو در مذاکرات هسته ای اخیر گفت: یکی از احتمال های ضعیف تعلیق مذاکرات است و احتمال دیگر انجام گرفتن یک توافق جامع و کلی است که مذاکرات را به زمان دیگری موکول کند.

باهنر ادامه داد: احتمال سوم این است که ایران و 1+5 تا پنج یا 6 سال با هم کاری نداشته باشند که این حدس نیز بسیار ضعیف است.

وی درخصوص برخی دلواپسی ها و دل نگرانی در داخل گفت: ضمن حمایت، برای تیم مذاکره کننده دعا و آن را تقویت می کنیم و هیچ نگرانی نباید وجود داشته باشد. که مثلا تیم مذاکره کننده تعهدی بدهد که نظام قبول ندارد و تقریبا این احتمال را به هیچ وجه نداریم چرا که اعتماد کامل به تیم هسته ای کشورمان داریم.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در این جلسه به معرفی دکتر فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: وزارت علوم یک دور خسته کننده و باطل را تحمل کرد و برخی نیروهایی که معرفی شدند، کپی همدیگر بودند.

باهنر ادامه داد: افراد معرفی شده آدم های خوبی بودند و حتی استاد تمام و متدین هم هستند و ما روی آنها بحثی نداریم ولی ظرفیت اینکه یک اطمینان نسبی به مجلس بدهند را نداشته اند.

وی اضافه کرد: فرهادی به طور تمام از آن جنس نیست؛ خاستگاه او اصلاح طلبی است ولی می گوییم اگر اصلاح طلب هم می خواهد باشد از نوع خوش خیم باشد.

این نماینده مجلس شورای تصریح کرد: فرد معرفی شده یعنی فرهادی باید به مجلس آمده و با کمیسیون ها صحبت کرده و برنامه هایش را ارائه دهد.

باهنر با بیان اینکه فرهادی در مورد قضیه بورسیه ها و دیگر مسائل وزارت علوم باید شفاف صحبت کند و اگر برنامه وی واضح باشد مشکلی نخواهند داشت.

وی خاطر نشان کرد:باید با کسانی که به صورت غیر قانونی بورسیه شده اند برخورد قانونی صورت بگیرد و از کسانی که به حق بورس شده اند باید حمایت شود و فرهادی باید مواضع خود را شفاف و روشن بگوید.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه یاد و خاطره بسیجیان سالهای دفاع مقدس را گرامی داشت و هفته بسیج را نیز به تمام بسیجیان تهنیت گفت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: