ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۰۹۴
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۱

حکم شیخ نمر به قطع گردن با شمشیر

قضات "دادگاه ویژه جزایی عربستان"، ولی به بریدن سر این واعظ با شمشیر رای دادند. در دادخواست دادستان، از این واعظ به عنوان "یاغی" و رهبر جنبش اعتراضی شیعیان در مناطق سنی‌نشین شرق این کشور، نام برده شده است.
تدبیر24: نمر النمر که در عربستان به مرگ محکوم شده، قرار است از طریق "گردن‌زدن با شمشیر" به مجازات برسد. این واعظ به اتهام "اغتشاش در میان شیعیان و کمک به کشورهای خارجی برای دخالت در امور عربستان" محاکمه شده است.

دادستان کل عربستان سعودی، در دادخواست خود علیه رهبر مذهبی شیعیان عربستان تقاضا کرده بود که اعدام نمر باقر النمر به شیوه‌ فجیع‌تری صورت گیرد: این که ابتدا سر از بدن او جدا ‌شود و سپس پیکر بی‌سرش، در چهارراه‌های اصلی شهر به نمایش همگان در آید.

قضات "دادگاه ویژه جزایی عربستان"، ولی به بریدن سر این واعظ با شمشیر رای دادند. در دادخواست دادستان، از این واعظ به عنوان "یاغی" و رهبر جنبش اعتراضی شیعیان در مناطق سنی‌نشین شرق این کشور، نام برده شده است.

پس از صدور رای، صدها تن از هواداران النمر در شهر زادگاه این واعظ، به خیابان‌ها رفتند و دست به تظاهرات زدند. نمر النمر، در میان جوانان شیعه عربستان که بیشتر در مناطق نفت‌خیز شرق این کشور ساکن هستند، از نفوذ چشمگیری برخوردار است.

شیعیان تنها ۱۵ درصد کل جمعیت مسلمان سنی‌مذهب این شیخ‌نشین را تشکیل می‌دهند. در عربستان سعودی، برپایی تظاهرات ممنوع است.

خواست‌های رهبر شیعیان عربستان

نمر النمر فعالیت‌های انتقادی خود را پس از آغاز موج اعتراضی در کشورهای عربی موسوم به "بهار عربی"، شدت بخشید و شیعیان را به تظاهرات علیه خاندان پادشاهی آل سعود در این جزیره فراخواند. او در سخن‌رانی‌های خود همواره از اعمال تبعیض شدید در مورد شیعیان در این کشور انتقاد ‌کرده و خواهان برابری حقوق میان شیعیان و سنی‌ها است.

به گزارش دویچه‌وله، مسلمانان شیعه در عربستان سعودی، از دست‌یافتن به مقامات ارشد دولتی، سیاسی و امنیتی محرومند. در ماه‌های گذشته، شمار درگیری میان شیعیان و گروه‌های دیگر که اغلب به دستگیری و زندانی‌شدن معترضان حتی کودکان شیعه‌مذهب می‌انجامد، افزایش یافته است.

"انتخابات آزاد"

نمر النمر که در شرق این کشور زندگی می‌کند، در سخنرانی‌ خود در فوریه‌ سال ۲۰۰۹ به مقامات سعودی هشدار داد که اگر «شان و حیثیت ما به ما بازگردانده نشود، من شیعیان را به جدایی از عربستان فرا می‌خوانم. کرامت ما مهم‌تر از تمامیت کشور است.»

او در این سخن‌رانی خواهان برگزاری یک "انتخابات آزاد" شد. برای خاندان وهابی آل سعود، پادشاهی و وحدت عربستان از اهمیت زیادی برخوردار است. وهابی‌ها بیم آن دارند که موج اعتراضات در خاورمیانه، به مرزهای این شبه جزیره‌ شیخ‌نشین هم برسد.

به گفته‌ کارشناسان سیاسی، این خطر به دلیل آن که شیعیان عربستان از سوی هم‌مذهبان خود در کشور همسایه‌ آن، بحرین پشتیبانی می‌شوند، منتفی نیست. در بحرین، یک اقلیت سنی مقتدر، بر اکثریت شیعه‌مذهب این کشور حکومت می‌کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: