تدبیر24: لیلا داودی، کارشناس تغذیه در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد راهکارهای کاهش پرخوری خاطرنشان کرد: امروزه به دلیل سبک زندگی شهری خانههای آپارتمانی و در نتیجه کمتحرکی افراد خوردن غذا و تنقلات را یک نوع سرگرمی محسوب میکنند غافل از اینکه تبعات زیادی مانند اضافه وزن، چاقی و افزایش سطح چربی و قند خون را برای آنها به دنبال دارد.
وی به آنهایی که نمیتوانند جلوی خوردن خود را بگیرند، توصیه کرد تا در وعدههای غذایی از بشقابهای کوچک و گود استفاده کنند تا با حجم کمی از غذا بشقاب پر به نظر برسد.
وی گفت: از آنجایی که حس بینایی ما مانند سایر حواس در غذا خوردن و سیر شدن تأثیر دارد، میتوان به جای قاشقهای بزرگ از چنگال استفاده کرد چرا که هر مرتبه که چنگال از بشقاب به دهان میرود مقدار کمی غذا خورده میشود و فرد از نظر روانی فکر میکند که غذای زیادی خورده است و زودتر سیر میشود.
به گفته این کارشناس تغذیه، سبزیها و میوهها مانند خیار و کاهو چه به صورت خام یا آبپز میتواند جایگزین خوبی برای غذاهای مضر مانند شیرینی و چربیهاست که حجم زیادی از معده را پر میکند.
وی ادامه داد: بهتر است تا غذایی که در هر وعده در منزل مصرف میشود بیش از تعداد افراد خانواده و مورد نیاز نباشد چرا که بسیاری از افراد در این حالت برای جلوگیری از اتلاف مانده غذا به پرخوری وسوسه میشوند.
این کارشناس تغذیه گفت: در عین حال همه غذای تهیه شده را سر سفره نگذارید چرا که همین امر سبب زیاد خوردن میشود.