وزیر نیرو گفت: کشاورزان باید از موقعیت پیش آمده توسط دولت که 85 درصد هزینه تجهیزات و اجرای آبیاری به روشهای نوین را پرداخت می کند، حداکثر استفاده صورت گیرد.
تدبیر24: حمید چیت چیان در دیدار با نماینده کشاورزان سراسر کشور، افزود: دولت برای مناطق محروم میزان پرداخت سهم دولت به کشاورزان در نصب تجهیزات و اجرای آبیاری به روش های نوین را صد درصد اعلام کرده است.
وی یادآور شد: در دنیا از هر مترمکعب آب 3.5 کیلوگرم ماده خشک تولید می کنند این رقم برای کشور ما فقط 840 گرم است یعنی ما سه برابر استاندارد برای تولیدات خود آب مصرف می کنیم و آبیاری غرقابی محکوم است.
وی با بیان اینکه امروز مهمترین مسئله کشور آب است، ادامه داد: ما با یک حالت فوق العاده روبه رو هستیم از این جهت که هم رفاه و هم توسعه کشاورزی و صنعتی کشور وابسته به آن است و کسی تردید ندارد که مسایل بهداشت و سلامت نیز وابستگی مستقیم به آب دارد.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه از 130 میلیارد مترمکعب منابع آبی به زیر 120 میلیارد مترمکعب رسیده ایم چرا که ضمن کاهش بارندگی، جمعیت کشور نیز چند برابر شده است، اظهار داشت: برای مثال حوضه آبریز زاینده رود میزان کشاورزی از 40 به 400 هزار هکتار اراضی آبی و دیم رسیده ایم.
چیت چیان گفت: طی سی سال گذشته بیش از 600 سد ساخته شده؛ هرچند که باید راهکار اساسی برای جمع آوری آب هایی که بدون کنترل از کشور خارج می شوند بخصوص تکمیل و احداث شبکه های آبیاری و زهکشی پایین دست سدها مورد توجه قرار گیرد زیرا مدیریت تقاضا چاره ای ندارد جز آنکه مصرف براساس آب موجود برنامه ریزی شود.
وی افزود: بازچرخانی، شیرین سازی و استفاده از پسآب ها از جمله عواملی موثر در افزایش آبهای در دسترس هستند ولی منابع دولت برای انجام این برنامه ها محدود می باشد و کار باید بطور جدی به دست کشاورزان و صنعتگران و خانواده ها باشد.
وزیر نیرو با تاکید دولت بر حمایت از تشکل های کشاورزان و آب بران، از کشاورزان خواست ضمن مشارکت کامل در تصمیم گیری های دولت خود به عنوان بازوان قوی در مهار این بحران سهیم باشند.
چیت چیان خاطرنشان کرد: از 609 دشت سطح کشور اینک 307 دشت با بیلان منفی روبه رو هستند که آب استحصالی بعضی از چاه ها به خاک این مناطق نیز صدمه اساسی وارد می کند.
وی افزود: در حال حاضر 80 درصد آب های تجدیدشونده کشور را مصرف می کنیم در حالیکه استاندارد بیش از مصرف 40 درصدی را مجاز ندانسته و وزارت نیرو با همکاری همه مردم رهاسازی برای مصرف 55 درصدی را در دستور کار دارد.