خبرگزاری فرانسه در گزارشی با تاکید بر اینکه بانکداری و امور مالی اسلامی با سرعتی فوق العاده در جهان در حال گسترش است، گفت: ایران با 800 میلیارد دلار، در صدر فهرست دارایی های بانک های اسلامی جهان قرار دارد.
تدبیر24: صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و دیگر نهادهای مالی بین المللی برآورد می کنند که دارایی های بانک های اسلامی در 10 سال گذشته 10 برابر شده و هم اکنون از مرز 2000 میلیارد دلار گذشته است.
براساس این گزارش، ایران با داشتن 40 درصد کل دارائی های بانک های اسلامی جهان، در صدر قرار دارد.
کارشناسان در این زمینه پیش بینی می کنند، حجم دارایی های بانک های اسلامی در افق سال 2020 میلادی دو برابر شده و از مرز 4000 میلیارد دلار عبور خواهد کرد.
براساس گزارش نهادهای پولی و مالی بین المللی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، دارایی های بانک های اسلامی در دوره 10 ساله 2003 تا 2014، به طور متوسط سالانه 16 درصد رشد داشته است.
بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن بیش از 40 درصد کل دارایی های بانک های اسلامی، رتبه نخست را در جهان دارد. پس از ایران، عربستان سعودی با 12 درصد و مالزی با 10 درصد کل دارایی های بانک های اسلامی جهان، به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
نزدیک به 80 درصد این دارایی ها به صورت سرمایه در اختیار بانک های اسلامی و 15 درصد دارایی ها نیز به شکل 'صکوک' یا 'اوراق قرضه اسلامی' است.
همچنین چهار درصد دارایی ها در صندوق های سرمایه گذاری اسلامی و یک درصد باقیمانده نیز در اختیار نظام بیمه اسلامی هستند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک اقتصاددان کویتی نوشت: بانکداری و امور مالی اسلامی از سهولتی فوق العاده برخوردار است؛ بانک های اسلامی در امور سوداگرایانه و مجازی مالی و همچنین خرید و فروش مشتقات مالی وارد نمی شود و دایره عملکرد خود را فقط به اقتصاد واقعی محدود کرده اند.
وی همچنین این رویکرد بانک های اسلامی را دلیل عمده توسعه فوق العاده آنها در سال های اخیر بیان کرده است.
به گفته این اقتصاددان کویتی، بیش از 40 میلیون نفر از مسلمانان جهان هم اکنون همه امور بانکی و مالی خود را در بانک های اسلامی انجام می دهند.
وی تأکید کرده، با توجه به تعداد جمعیت مسلمانان جهان که بیش از 1.6 میلیارد نفر تخمین زده می شود، آینده بسیار پر رونقی در پیش روی بانک های اسلامی قرار دارد.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود افزود: عملکرد بانک های اسلامی با دیگر بانک ها فرق دارد؛ در بانک های اسلامی بهره وجود ندارد؛ این بانک ها اعتبارات خود به مشتریان خود را به صورت 'مرابحه' برای خرید کالا و 'مشارکت' برای سرمایه گذاری ارائه می دهند.
((مرابحه معامله ای است که فروشنده قیمت تمام شده کالا (قیمت خرید و هزینه مربوط) را به اطلاع خریدار می رساند و سپس تقاضای مبلغ یا درصدی به عنوان سود می کند.))