ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۳۲۳
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴

وین، حافظ را منفی کرد

اتمام ضرب‌الاجل هسته ای و تمدید دوباره زمان مذاکرات موج منفی را در بورس تهران به راه انداخت و موجب ریزش سنگین شاخص بورس شد.
تدبیر24: بورس اوراق بهادار تهران که پیش بینی می کرد این دور از مذاکرات هسته‌ای حتما به نتیجه مثبت ختم می شود، روند رو به رشدی در پیش گرفت و با استقبال گسترده سهامداران و افزایش قیمت سهام شرکتها رو به رو شد.

به طوری که در آخرین روز مذاکرات هسته‌ای، امید به مثبت بودن نتیجه مذاکرات موجب برقراری صف‌های خرید در بورس تهران شد تا جایی که اکثر شرکتهای حاضر در بورس تهران با افزایش قیمت مواجه شدند و رشد قیمت‌ها و افزایش تقاضا در تالار شیشه‌ای شاخص بورس را حدود 600 واحد افزایش داد و به کانال 76 هزار واحد رساند.

اما منتشر شدن تمدید زمان معاملات در عصر روز گذشته موجب دلسرد شدن سهامداران و حاکم شدن مجدد جو انتظار و تردید در تالار شیشه ای شد به طوری که از همان دقایق ابتدایی معاملات امروز صف های خرید تبدیل به صف‌های فروش سنگین شد و قیمت سهام تمام شرکتها افت کرد.

این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که در معاملات امروز دماسنج بازار سرمایه بزرگ ترین افت پاییزی خود را تجربه کرد و با ریزش 1200 واحدی مواجه شد؛این اتفاق شاخص بورس را که تا کانال 76 هزار واحد پیش رفته بود، تا سطح 74 هزار واحد عقب کشاند و موجب افزایش 1.6 درصدی زیان سهامداران شد.

همانطور که قابل پیش بینی بود در بازار امروز شرکتهای خودرویی و بانکی از بیشترین کاهش برخوردار شدند، زیرا سهامداران این گروه‌ها به امید نتیجه مثبت مذاکرات و رفع تحریم ها نسبت به خرید سهام شرکتهای بانکی و خودرویی اقدام کرده بودند اما امروز این 2 صنعت بیشترین تقاضای فروش را به خود اختصاص دادند تا جایی که بانکهای صادرات، تجارت، ملت به همراه ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو از صف‌های فروش 100 میلیونی برخوردار شدند.

در بازار امروز تعداد اندکی از سهام شرکتها مثبت شدند و اکثر شرکتها به رنگ قرمز درآمدند به طوری که شرکتهای هلدینگ خلیج فارس، بانک ملت، ملی مس، مپنا، بانک پاسارگاد، بانک صادرات، مخابرات، بانک تجارت، ارتباطات سیار، نفت و گاز پارسیان، توسعه معادن و فلزات، ایران خودرو، تاپیکو، گل گهر، گروه توسعه ملی، چادرملو، سایپا و فولاد مبارکه بیشترین تاثیر منفی را در شاخص بورس گذاشتند.

همچنین در بازار امروز 419 میلیون سهم به ارزش 137 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت و ارزش بازار سرمایه تا سطح 336 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

در این میان کارشناسان معتقدند که رفتار سهامداران بورس طی دیروز و امروز هیجانی بوده و به زودی بورس تهران راه متعادلی در پیش می گیرد، زیرا قیمت سهام شرکت‌ها به کف رسیده و اخبار منفی در شرکت‌ها وجود ندارد، به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند که در این شرایط سهامداران سهام خود را نفروشند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: