ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۴۰
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۰
از گفت‌وگوی مستقیم با تهران حمایت می‌کنیم

دیدار روسای جمهوری ایران و فرانسه بعد از 8سال

شب گذشته فرانسوا اولاند، بعد از سخنرانی پرتاکید بر لزوم گفت‌وگو با تهران، با حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران دیدار کرد. دیدار این دو رییس‌جمهور ...
تدبیر24: روسای جمهور ایران و فرانسه بعد از هشت‌سال با یکدیگر دیدار کردند؛ البته رییس‌جمهوری هر دو کشور در این سال‌ها تغییر کرده‌اند. فرانسوا اولاند و حسن روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان‌ملل با یکدیگر دیدار کردند. آخرین دیدار روسای جمهوری دو کشور مربوط به سال 1384 است که سیدمحمد خاتمی و ژاک‌شیراک در پاریس با یکدیگر دیدار کردند.

شب گذشته فرانسوا اولاند، بعد از سخنرانی پرتاکید بر لزوم گفت‌وگو با تهران، با حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران دیدار کرد. دیدار این دو رییس‌جمهور پیش از آغاز مجمع عمومی سازمان‌ملل برنامه‌ریزی شده بود. فرانسه یکی از اعضای گروه مذاکره‌کننده 1+5 بر سر برنامه هسته‌ای ایران، است. او روز گذشته در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان‌ملل از موضوع ایران به‌سادگی رد نشد. فرانسوا اولاند، رییس‌جمهوری فرانسه بر گفت‌وگو با ایران تاکید کرد. او در نطق خود در مجمع عمومی سازمان‌ملل اضافه کرد: «فرانسه همه حقوق هسته‌ای مسالمت‌آمیز ایران را به رسمیت می‌شناسد. ما از گفت‌وگوهای مستقیم حمایت می‌کنیم و همچنان موافق گفت‌وگو هستیم.» فرانسوا اولاند درمورد مسایل خاورمیانه نیز با اشاره به پرونده هسته‌ای ایران گفت: «10 سالی است که گفت‌وگوها بر سر پرونده هسته‌ای ایران جریان دارد و پیشرفتی نداشته است. در وضعیت خطرناکی هستیم اما اظهارات رییس‌جمهوری جدید ایران بسیار مورد توجه است.» او اضافه کرد: «فرانسه از ایران انتظار اقدامات عینی و عملی دارد و اینکه ایران نشان دهد که از برنامه اتمی نظامی‌اش چشم‌پوشی کند.» اولاند تاکید کرد: «باید دید اظهارات و نیات اعلام‌شده ایران چقدر کلام و واژه است و چقدر اقدامات عملی و واقعی ایران است.» فرانسه که مصمم است حضور تهران در مذاکرات «ژنو 2» کارساز و الزامی است، در این سخنرانی به موضوع سوریه نیز پرداخت. به گزارش شبکه «اسکای نیوز»، فرانسوا اولاند در سخنرانی‌اش اعلام کرد که سوریه در وضعیت فوق‌العاده و استثنایی به‌سر می‌برد. وی در ادامه افزود: باید به دولت سوریه برای جلوگیری از جنایت‌های بیشتر در سوریه پاسخ داد. اولاند گفت: جامعه بین‌المللی فرصت‌های زیادی را برای حل بحران سوریه از دست داده است و کنفرانس بین‌المللی «ژنو 2» درباره سوریه باید فرصتی برای اتخاذ تصمیمات سازنده باشد. رییس‌جمهور فرانسه در ادامه ضمن استقبال از حل دیپلماتیک بحران سوریه و تشکیل دولت انتقالی تصریح کرد: بحران سوریه باید از راه سیاسی حل شود. فرانسوا اولاند افزود: پناهندگان سوری 20‌درصد از جمعیت لبنان را تشکیل می‌دهند. اولاند همچنین درباره ایران و برنامه‌های هسته‌ای این کشور گفت: اظهارات رییس‌جمهور ایران تحولی مثبت است و ما برای حل اختلافات با ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور با تهران گفت‌وگو می‌کنیم. وی با تاکید بر این موضوع که «از ایران انتظار تحرکات عملی درباره برنامه هسته‌ای این کشور را داریم»، گفت: پاریس اقدامات ملموسی را می‌خواهد که نشان می‌دهد تهران برنامه‌های هسته‌ای نظامی خود را متوقف می‌کند.

منبع:روزنامه شرق

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: