ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور

افق های امید

ما به پیشواز رویدادی استثنایی می‌رویم تا به پشتوانه مردمی نظام و نقش تعیین‌کننده کشور در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی به حل و فصل دیپلماتیک هسته‌ای با حسن‌نیت و رعایت . . .

تدبیر24 : مجمع عمومی سازمان‌ملل متحد که مهم‌ترین رسالتش را برقراری و استمرار صلح و ثبات در جهان می‌داند، مکان ویژه‌ای برای گفت‌وگو به منظور کاهش منازعات و تنش‌ها در سطح جهان است. در واقع بسیاری از راهبردهای مهم جهانی که به تثبیت صلح و تفاهم ملل کمک کرده حاصل مذاکرات و گفت‌وگوی مجمع عمومی سازمان‌ملل بوده است، اگرچه طرح مواضع یک سویه و در بعضی موارد حتی افراطی در این مجمع سابقه داشته و نمی‌توان این امر را انکار کرد.

سال‌ها پیش طرح موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها از طرف رییس‌جمهور وقت کشور آقای سیدمحمد خاتمی فرصتی را برای ایران و جامعه جهانی به منظور برقراری گفتمان ملی و بین‌المللی فراهم آورد. ولی نه در عرصه ملی و نه در عرصه بین‌المللی آنگونه که باید از این فرصت استفاده نشد و متاسفانه تندروی‌ها در هر دو طرف امکانات بسیاری را از ایران و جهان گرفت. اما رای مردم ایران در 24 خرداد 92 به تغییر، اصلاح و اعتدال دوباره ظرفیتی را ایجاد کرد که این گفتمان در سطوح داخلی و خارجی بازسازی شده و به کاهش تنش‌ها و آسیب‌ها منتهی شود.

همچنان که آقای دکتر روحانی در مقاله واشنگتن‌پست و آقای خاتمی در مقاله گاردین مورد اشاره قرار داده‌اند؛ ما به پیشواز رویدادی استثنایی می‌رویم تا به پشتوانه مردمی نظام و نقش تعیین‌کننده کشور در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی به حل و فصل دیپلماتیک هسته‌ای با حسن‌نیت و رعایت حقوق متقابل میان طرفین برابر نزدیک شویم. این فرصت می‌تواند تندروی‌ها را به حاشیه رانده و افق امیدبخشی را در جهت حفظ منافع ملی ترسیم کند

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ساناز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
0
0
امید در آینده موج خواهد زد زنده باد اعتدال
نظر شما: