شافعی گفت: ایران مهد زعفران در دنیاست، اما امروز کشورهایی مثل هلند با اصلاح بذر پیاز زعفران، میزان برداشت این محصول را تا 4 برابر افزایش دادهاند و این همان کاری است که ما باید سالها پیش انجام میدادیم و غفلت کردیم.
تدبیر24: رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به تاثیر زعفران در وضعیت اقتصادی کشور و نیز معیشت و شرایط زندگی روستاییان، اگر لقب کالای فوق استراتژیک ایران را به این محصول بدهیم، باز هم کم است.
غلامحسین شافعی شامگاه ششم آذرماه در سومین همایش ملی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی زعفران ، اظهار کرد: زعفران کالایی بی بدیل است و هیچ کالایی با این ظرفیت نفوذ در بازارهای جهان و قدرت تولید 95 درصدی در کشور وجود ندارد.
وی افزود: زعفران یکی از مبناهای حرکت توسعه روستایی به ویژه در دو استان خراسان رضوی و جنوبی است و تعداد زیادی از بهره برداران و تولیدکنندگان این محصول از نقاط روستایی و توسعه نیافته هستند، در بسیاری از نقاط تنها امید معیشت مردم به این گیاه است.
شافعی خاطرنشان کرد: با وجود برازندگی زعفران و اینکه فخر صادرات دو استان خراسان رضوی و جنوبی به این محصول است، اما توجه آن چنانی به این پتانسیل در اختیار نشده است.
وی ادامه داد: اگرچه سازمان جهاد کشاورزی و تشکلهای بخش خصوصی کار ارزندهای همچون تدوین طرح جامع زعفران را انجام دادهاند، اما متاسفانه به دلیل مشکلاتی این طرح هنوز به مرحله اجرا نرسیده و امیدواریم در شرایط جدید کشور و با حمایت نمایندهها تجدید نظری در مورد این طرح صورت بگیرد.
زعفران جایگزین کشت سیب زمینی شده استرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران گفت: بدون تردید زعفران میتواند در مناطق کم آب و خشک مورد توجه ویژه قرار بگیرد، اما امروز در بسیاری از استانهای پرآب مانند اردبیل و همدان نیز شاهد کاشت این محصول هستیم و حتی برخی از کشاورزان زعفران را جایگزین کشت سیب زمینی کردهاند.
وی تصریح کرد: این موضوع باید از نظر سیاستهای کلی ملی مورد بررسی قرار گیرد، زیرا ممکن است این روش برای آینده کشاورزی کشور مناسب نباشد.
شافعی گفت: ایران مهد زعفران در دنیاست، اما امروز کشورهایی مثل هلند با اصلاح بذر پیاز زعفران، میزان برداشت این محصول را تا 4 برابر افزایش دادهاند و این همان کاری است که ما باید سالها پیش انجام میدادیم و غفلت کردیم.
وی با بیان اینکه بالاترین میزان بودجه در میان بخشهای مختلف باید به بخش کشاورزی اختصاص یابد، گفت: کشاورزی محور اصلی و مبنای حرکت به سوی توسعه اقتصادی در کشور ماست و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.