ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۴۹۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴

اعتراض شیخ نمر به حکم اعدام خود

یک روزنامه عربستانی گزارش داد که رهبر شیعیان این کشور به صدور حکم اعدام خود اعتراض کرده است.
تدبیر24: شیخ نمر باقر النمر روحانی شیعه عربستانی به صدور حکم اعدام خود اعتراض کرد.

روزنامه عربستانی «الریاض»، که همسو با دیگر رسانه‌های سعودی تلاش می‌کند چهره آزادی خواهانه شیخ نمر نزد مردم را مخدوش کند در این گزارش از شیخ نمر به عنوان «فرمانده تروریسم العوامیه» نام برده و خبر داده که شیخ نمر روز چهارشنبه (دیروز) اعتراض خود را به صدور حکم اعدام ابلاغ کرده است.

بر اساس این خبر پرونده شیخ نمر به دادگاه جزائی ویژه ارسال خواهد شد و ۵ قاضی سعودی مسئولیت بررسی آن را بر عهده خواهند داشت.

رژیم آل سعود شیخ نمر را به تحریک مردم به عدم اطاعت از ولی امر [خاندان پادشاهی]، همکاری در درگیری‌های مسلحانه با نیروهای امنیتی، ایجاد فتنه طائفه‌ای و توهین به صحابه پیامبر (ص) متهم کرده است.

سال گذشته سازمان بین‌المللی دیدبان حقوق بشر از عربستان خواست تا مخالفان و معارضان این کشور را با اتهام‌های مرتبط با اقدامات تروریستی سرکوب نکند.

بیش از یک ماه پیش دادگاه جزائی ریاض حکم اعدام شیخ نمر مجتهد و فعال حقوق بشر عربستانی را صادر کرد؛(جزئیات بیشتر) صدور این حکم با اعتراض و انتقاد نهادهای حقوق بشری و بین المللی مواجه شد.

عربستان یکی از کشورهایی است که به دلیل نقض حقوق بشر همواره مورد انتقاد سازمان‌های بین المللی و منطقه‌ای قرار گرفته است.

در این کشور هرگونه سخنرانی و کنفرانس علیه پادشاه یا حکومت بیشترین مجازات و تنبیه بدنی را دارد.

عربستان با وجود سرکوب هرگونه اعتراض مسالمت آمیز مردمی اما همچنان مورد انزوا و یا محرومیت جهانی قرار نگرفته و از همپیمانان اصلی غرب به شمار می‌رود.

به گفته فعالان حقوق بشری بیش از 30 هزار زندانی سیاسی که بیشتر زندانی عقیدتی هستند در نقاط مختلف این کشور در زندان به سر می‌برند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: