تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۴۱۵۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۴

از غنی‌سازی صرف نظر نمیکنیم

سفیر ایران در پاریس تاکید کرد: ایران از غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهد کرد. این حقی است که برای هر کشوری که پیمان ان پی تی را امضا کرده در نظر گرفته شده است در حالیکه رژیم صهیونیستی همواره از پیوستن به این پیمان سر باز زده است.
تدبیر24:  علی آهنی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس در گفت‌وگو با روزنامه اوپینیون در پاسخ به این سوال که آیا تمدید مذاکرات در وین به معنای شکست است، گفت: نه، ما در ماههای گذشته پیشرفت هایی کرده ایم. ولی مذاکرات از سوی برخی در منطقه که تلاش دارند با انتشار تبلیغاتی بی اساس درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران دسترسی به توافق را با اخلال مواجه کنند مواجه شده است. برنامه هسته‌ای نظامی در دکترین دفاعی ما جایی ندارد زیرا ما فکر نمی کنیم که حتی هسته ای نظامی تاثیر بازدارندگی داشته باشد. رژیم صهیونیستی اسرائیل بمب اتمی دارد ولی با این حال در مقابله با حماس در نوار غزه شکست خورده است. ما می‌خواهیم فناوری هسته ای غیر نظامی را به دست بیاوریم تا اقتصاد خودمان را به خصوص در زمینه بهداشت و تولید برق توسعه دهیم.

وی درباره عوامل بلوکه شدن مذاکرات هسته‌ای گفت: ما موفق نشدیم در زمان مقرر درباره ظرفیت غنی‌سازی و تعداد سانتیرفیوژها و تقویم برداشته شدن تحریم ها به توافق برسیم. در دسامبر مذاکرات در سطح فنی از سر گرفته می‌شوند تا به تفاهمی که به امضای توافق نهایی منجر شود برسیم. مطمئنا ایران از غنی سازی صرفنظر نخواهد کرد. این حقی است که برای هر کشوری که پیمان ان پی تی را امضا کرده در نظر گرفته شده است در حالیکه رژیم صهیونیستی همواره از پیوستن به این پیمان سر باز زده است.

سفیر ایران در پاریس درباره اینکه اکثریت کنگره آمریکا در ژانویه آینده در اختیار جمهوری خواهان قرار می‌گیرد، افزود: این مذاکرات همواره از سوی لابی‌های مختلف و اپوزیسیون با اخلال مواجه شده است. این به عهده رئیس‌جمهور اوباما است که با آن مقابله کرده و راه حل‌هایی را بیابد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش قیمت نفت وسیله‌ای از سوی آمریکا و عربستان سعودی برای اعمال فشار به ایران است؟ ، تصریح کرد: بیش از ایران، هدف تضعیف اقتصاد روسیه در شرایط تنش میان روسیه و غرب است. قدرت‌های بزرگ می‌خواهند صادرات انرژی روسیه را مختل کنند.

آهنی ادامه داد: روسیه از تحریم‌های غربی برای رشد همکاری های اقتصادی خود با ایران بهره برده است. این کشور در آینده دو راکتور هسته ای برای نیروگاه بوشهر تامین خواهد کرد و شش راکتور دیگر را نیز در حال مذاکره دارد. این بازار مهمی است که اروپا آن را از دست داده است. این مسایل مستقیما به مذاکرات جاری مربوط نمی شوند ولی امضای توافق نهایی اجازه خواهد داد که زمینه همکاری های امنیتی در خاورمیانه و همکاری صادرات گاز ایران به سوی اروپا فراهم شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا گروه های اروپایی از توافق موقتی امضا شده در نوامبر 2013 بهره بردند؟ ، افزود: این توافق از سوی اروپایی ها مورد بهره برداری قرار نگرفت. دلیل اصلی آن به تهدیدهای اعمال مجازات از سوی خزانه داری آمریکا علیه شرکت های اروپایی باز می گردد. دولت ها و بانک های اروپایی ثابت کردند که شهامت آن را ندارند که اجرای این توافق اولیه را مطالبه کنند در حالیکه آمریکایی ها زمینه را برای شرکت های اتومبیل سازی ، صنایع غذایی کشاورزی و همچنین هواپیمایی خودشان فراهم می کنند. بوئینگ به ناوگان هوایی ما قطعات یدکی می دهد و به دنبال آن است که به ما هواپیما بفروشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: