ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۴۱۶۷۱
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۹

رهبر کردهای سوریه به آمریکا میرود

صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) که اصلی‌ترین گروه کردهای سوریه است به زودی با مقام‌های آمریکایی در واشنگتن دیدار می‌کند.
تدبیر24: سفر صالح مسلم به پایتخت آمریکا قطعا با خشم مقام‌های آنکارا مواجه خواهد شد چرا که ترکیه این حزب را شاخه فرعی حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) می‌داند.

دیدار مسلم با مقام‌های ارشد آمریکایی می‌تواند نشانه آشکار دیگری مبنی بر وخیم شدن روابط ترکیه و آمریکا باشد. آمریکا در اواخر ماه اکتبر از طریق هوایی کمک‌های تسلیحاتی، مهمات و سایر تجهیزات در اختیار حزب کردهای سوریه قرار داد تا آنها را علیه پیشروی‌های داعش در شهر مرزی و کردنشین کوبانی تقویت کند. پس از آن ترکیه نارضایتی خود را از این اقدام آمریکا اعلام کرد.

آمریکا می‌خواهد که ترکیه نقش بیشتری را در ائتلاف ضد داعش ایفا کند. با توجه به اینکه حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه یکی از گروه‌هایی است که در کوبانی به شدت در مقابل داعش مقاومت کرده‌اند، آمریکا ترکیه را تحت فشار قرار داده است تا به گروه‌های کرد مسلح در سوریه کمک کند؛ تلاشی که تاکنون راه به جایی نبرده است.

ارتش ترکیه تانک‌های خود را در مرز با کوبانی بسیج کرده و بیش از 10 هزار نیرو در منطقه مذکور مستقر کرده است اما از مداخله بیشتر خودداری می‌کند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه گفته است که متوجه نمی‌شود چرا کوبانی انقدر برای آمریکایی‌ها مهم است. مقام‌های آمریکا پس از آن با انتشار بیانیه‌هایی مشخص کردند که از نظر آنها پ.ک.ک گروه تروریستی است اما حزب اتحاد دموکراتیک اینگونه نیست.

حال رهبر کردهای سوریه قرار است که به واشنگتن سفر کند و احتمالا با تونی بلینکن، معاون مشاور امنیت ملی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار می‌کند. بلینکن اخیرا از سوی اوباما برای تصدی پست معاون وزیر امور خارجه آمریکا نامزد شده است اما وی باید منتظر تایید سنا باشد. قطعا دیدار صالح مسلم با چنین مقام‌ عالی‌رتبه آمریکایی با واکنش تند ترکیه مواجه خواهد شد.

منبع: روزنامه تودی زمان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: