ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۷۱۴
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۸

کمبود ویتامینD در 86درصد زنان باردار

‌کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: طبق پژوهش‌ها تا سال 91، 86 درصد زنان باردار کشور کمبود ویتامین D دارند.
تدبیر24: نسرین یادگاری در منطقه مرکزی، با اشاره به آغاز طرح آهن‌یاری دختران درسال 83 در استان مرکزی و تحت پوشش قرار گرفتن 37 هزار دانش آموز در سال جاری اظهار کرد: در کنار آهن‌یاری با قرص فروس‌فومارات، آموزش دختران با ارائه پمفلت آموزشی آهن و ارائه کتاب تغذیه در سنین مدرسه انجام می‌شود.

وی به نتایج اجرای طرح آهن‌یاری در استان اشاره کرد و گفت: در سال 80 درصد کم‌خونی هموگلوبین پایین در بین زنان باردار 33.4 بوده است، اما‌ در سال 90 این آمار در کشور به 16 درصد و در اقلیم 9 کشور‌(استان‌های مرکزی، قزوین، قم و زنجان) به 9 درصد رسیده است.

یادگاری افزود: این آمار در خصوص کودکان 15 تا 23 ماهه در سال 80 در حدود 40 درصد بوده است اما، امروز در کشور 20.7 درصد و اقلیم 9 کشور 17 درصد است و در بین نوجوانان رقم 11.8 درصدی سال 80 در اقلیم 9 کشور به 8 درصد کاهش داشته است. این رقم در بین میانسالان نیز در سال 91 به هفت درصد رسیده است که البته با پژوهش‌هایی که در حال بررسی است، قطعاً با تلاش‌های صورت گرفته این آمار امسال نیز کاهش داشته است.

وی به نتایج پژوهش‌های مربوط به ریزمغذی‌ها در کشور در سال 91 اشاره کرد و درخصوص کمبود ویتامین D گفت: میزان کمبود ویتامین D دربین زنان باردار در کشور 86 درصد است، درصورتی که این آمار در اقلیم 9 کشور به 87 درصد می‌رسد. در بین نوجوانان میزان کمبود این ویتامین در کشور 76 درصد و در استان مرکزی 63 درصد برآورد شده است و 61 درصد میانسالان کشور و 45 درصد میانسالان استان نیز از کمبود ویتامین D رنج می‌برند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به آغاز برنامه مصرف قرص ویتامین D در مدارس استان افزود: علاوه بر این قرص‌ها برگزاری کمیته‌های استانی و شهرستانی برنامه‌های آموزشی برای کلیه مدیران و دبیران آموزش و پرورش و کارشناسان و کاردانان مراکز بهداشتی درمانی و دانش‌آموزان با ارائه پمفلت آموزشی ویتامین D در قالب کلاس، سمینار و کنفرانس در حال اجراست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: