سرج ناکوزی نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)در جمهوری اسلامی ایران طی بازدیدی از سواحل شرقی دریاچه ارومیه با تاکید بر آثار منفی ادامه افت سطح آب این دریاچه بر مناطق مجاور و مردم محلی از اعلام آمادگی فائو برای همکاری های فنی با ایران با هدف پاسخگویی به این بحران به روشی پایدار خبر داد.
تدبیر24: تخریب گسترده سرزمین و فرسایش بادی در محدوده ده ها هزار هکتار از اراضی مجاور دریاچه ارومیه که در نتیجه افزایش شوری به وجود آمده است، عملا وقوع طوفان های نمک و شن و فرسایش بادی بیشتر در این مناطق را در پی داشته است.
نماینده فائو در ایران تصریح کرد که این فرسایش سرزمین تاثیرات منفی جدی بر کشاورزی و معیشت جوامع محلی و همچنین سلامت ساکنان منطقه وارد ساخته است.
ناکوزی افزود: وضعیت تاسف بار کنونی دریاچه ارومیه که امروز شاهد آن هستیم تاکیدی است بر نیاز به تغییر در شیوه پاسخگویی به شرایط روبه وخامت دریاچه و حفظ این میراث و نماد طبیعی ملی.
وی ادامه داد: اگرچه اقداماتی که تاکنون برای نجات دریاچه ارومیه انجام شده ستودنی است، با این حال رویکردی جامع، اصولی و مرحله به مرحله که به طور کامل به ابعاد مختلف این مسئله بپردازد و مدیریت پایدار زیست محیطی منابع طبیعی منطقه را محقق نماید، امری بسیار مهم است.
در این راستا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)اعلام آمادگی کرد تا تخصص های فنی خود را در طیف گسترده ای از موضوعات شامل مدیریت پایدار اراضی، جنگل و منابع آب، مقابله با خشکسالی و بیابان زایی را در قالب مشارکت با دولت جمهوری اسلامی ایران به منظور مقابله با چالش های پیش روی دریاچه ارومیه به کار گیرد.
نماینده فائو در ایران طی سفر به استان آذربایجان شرقی که با همراهی عباس کارگر مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها مراتع و آبخیز داری وزارت جهادکشاورزی انجام شد، با اسماعیل جبارزاده استاندار و کریم مهری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی دیدار و گفت و گو کرد.
جبارزاده استاندار استان آذربایجان شرقی در این دیدار با اشاره به آشنایی کامل با توانمندی ها و اقدامات فائو بر ضرورت کمک های فنی این سازمان تاکید و خاطرنشان کرد که کمک ها و اقدامات فائو تکمیل کننده فعالیت های جاری استان و کشور در چارچوب برنامه ملی مقابله با چالش های مربوط به دریاچه ارومیه محسوب می شود.
شایان ذکر است، نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)در جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با همکاری دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور و با حمایت مالی صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست(GEF) پروژه موفق «احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته با تاکید بر اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی و خاک» در مناطق خشک و نیمه خشک استان کرمان و خراسان جنوبی به اجرا گذاشته است.