ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۱۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰

تولید داروی نوعی سرطان‌ خون

دانشمندان دانشگاه گوته فرانکفورت با حضور «آناهیتا رفیعی» و همکاری یک شرکت داروسازی روسی، داروی جدیدی تولید کرده‌اند که به طور کارآمد با بدخیم‌ترین اشکال سرطان خون از نوع کروموزوم فیلادلفیای مثبت (Ph+ leukemia) مبارزه می‌کند.
تدبیر24: شانس درمان بیماران مبتلا به این نوع سرطان خون طی سال‌های گذشته تا حد بالایی افزایش یافته با این حال، درصد بالایی از آن‌ها بدنشان در مقابل داروهای موجود مقاومت می‌کند. دانشمندان دانشگاه گوته فرانکفورت با همکاری آناهیتا رفیعی و محققان روس‌ دارویی تولید کرده‌اند که با بدخیم‌ترین اشکال سرطان خون از نوع کروموزوم فیلادلفیای مثبت مبارزه می‌کند.

بیماران مبتلا به این نوع سرطان، لوسمی مزمن میلوئیدی (CML) یا «لوسمی حاد لنفوئیدی »را رشد می‌دهند. این موارد نخستین انواع سرطان خون هستند که می‌توان به واسطه توسعه درمان مولکولی هدفمند آن‌ها را درمان کرد. در این حالت، «مواد فعال مهارکننده انتخابی کیناز» مستقیما بر روی ژن تحریک‌کننده سرطان موسوم به BCR/ABL عمل می‌کنند. با این جال، پس از مدتی این درمان‌ها برای تعداد بسیاری از بیماران یا به دلیل جهش‌های BCR/ABL یا مکانیسم‌های ناشناخته ناکارآمد می‌شوند.

در حال حاضر، فقط یک ماده به نام Ponatinib وجود دارد که قادر به غلبه بر تقریبا تمامی مقاومت‌های بالینی در این زمینه است اما به دلیل بروز تعدادی از عوارض جانبی تهدیدکننده زندگی، این ماده باید با احتیاط فوق‌العاده‌ای مصرف شود.

آلمانی‌ها به همراه رفیعی و با همکاری شرکت Fusion Pharma واقع در مسکو، «مهارکننده کیناز» نوآورانه‌ای موسوم به PF-114 را با هدف ارائه همان اثرگذاری Ponatinib بر روی سرطان خون کرموزوم فیلادلفیای مثبت اما با عوارض جانبی کاهش‌یافته‌ تولید کرده‌اند.

دانشمندان گزارش کرده‌اند PF-114 در مقابل این نوع سرطان خون مقاوم در مقابل درمان، به اندازه Ponatinib کارآمد بوده است.

این نتایج اساسی برای استفاده از PF-114 در بیماران مبتلا به سرطان خون کروموزوم فیلادلفیای مثبت مقاوم در مقابل درمان ارائه می‌دهد.

رفیعی و همکارانش به دنبال آزمایشات بیشتر روی کارآیی مطلوب و عوارض جانبی خوشایند داروی جدید بر روی بیماران در فاز یک مطالعات بالینی‌شان هستند.

جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Leukemia قابل‌مشاهده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: