رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در وین، گفت: تیم مذاکره کننده کشور با جدیت تمام و تلاش بسیار از منافع ملت و کشور دفاع کرده و در برابر یک جریان بزرگ و قدرتمند ایستاده است.
تدبیر24: یحیی آل اسحاق در چهل و هشتم نشست هیات نمایندگان اتاق تهران ضمن اعلام حمایت از تیم مذاکره کننده کشور و تقدیر از تلاش های بی وقفه و مداوم آنها، افزود: ما نیز به عنوان فعالان بخش خصوصی در اتاق تهران بر خود لازم می دانیم از تلاش های تیم مذاکره کننده کشورمان تقدیر و تشکر کرده و در ادامه روند مذاکرات برای آنان آرزوی موفقیت های بیشتر و دستاوردهای بالاتر برای کشور داریم.
وی با بیان اینکه همه می دانند نتیجه این مذاکرات اقتدار کامل ایران در منطقه است، اظهار داشت: طبیعی است که در برابر این اقتدار مقاومت های سختی صورت بگیرد چون در صورت توافق علاوه بر تغییرات عمده در معادلات جهانی، استراتژی منطقه نیز به کل دچار تغییر و دگرگونی می شود.
آل اسحاق با اشاره به تاکید تمام بازیگران این مذاکرات مبنی بر عدم بازگشت به عقب، نتیجه طبیعی این روند را تحمیل نشدن تحریم دیگری بر اقتصاد ایران دانست.
ربیس اتاق تهران اظهار داشت: جو روانی که برخی انتظار داشتند در صورت عدم توافق نهایی در مذاکرات در اقتصاد ایجاد شود، شکل نگرفت و مساله نوسان قیمت ارز نیز مربوط به مسایلی چون تقویت دلار در جهان در برابر سایر ارزها است.
آل اسحاق درباره وضعیت بودجه سال آینده دولت نیز گفت: مهمترین مساله پیش روی بودجه نویسان قیمت نفت و نوسانات آن است اما به نظر می رسد دولت در این زمینه منطقی عمل خواهد کرد.
وی افزود: تا بودجه نهایی و به مجلس تقدیم نشود نمی توان اظهار نظری قطعی داشت اما شنیده ایم که دولت برای قیمت نفت برنامه دارد و چندان نگران کاهش این قیمت نیست.
رییس اتاق تهران سپس به خواست و توصیه بخش خصوصی به دولت در خصوص بودجه اشاره کرد و گفت: تعیین تکلیف دقیق بدهی دولت به پیمانکاران بخش خصوصی از خواسته های اصلی این بخش است ضمن آنکه باید ردیف های مشخصی هم برای پرداخت این بدهی در نظر گرفته شود.
آل اسحاق با اشاره به احیای سازمان برنامه و بودجه در آینده نزدیک در دولت یازدهم، پیشنهاد داد: این سازمان به عنوان اولین برنامه خود با دعوت از کارشناسان، دانشگاهیان، محققان و صاحبنظران با گرایش ها و تفکرات مختلف، شرح وظایف دولت مدرن را بنویسد.
رییس اتاق تهران توضیح داد: دولت مدرن یک دولت ناظر است نه مجری. ما دیگر دولت مجری نمی خواهیم. حتی جایی که ردیف بودجه ای برای انجام یک کار زیرساختی و زیربنایی مشخص می شود باید تاکید شود دولت آن را از طریق خرید خدمت انجام دهد نه اینکه خود وارد کار شود.
آل اسحاق بر لزوم تغییر چارچوب بودجه نویسی تاکید کرد و گفت: سالهاست که حرف از بودجه عملیاتی زده می شود اما می بینیم که بودجه هر سال همانند سال های گذشته است و تنها تغییر افزایشی 15 تا 20 درصدی در هزینه های دولت است.
وی افزود: ما تاکید داریم که این روند باید اصلاح شود و تغییر کند. بودجه باید براساس یک دولت مدرن، کوچک، کارآ و ناظر نوشته شود که تنها در پی انجام وظایف حاکمیتی است. شرایط و نرم افزار برای شکل گیری این دولت نیز امروزه به طور کامل مهیاست.