تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۴۲۰۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸

عربستان با همسویی با غرب در پی تثبیت جایگاه خود در منطقه است

ناكارآمدی فعالیت‌های عربستان و دخالت در امور داخلی كشور عراق و همچنین شكست طرح عربستان در پیچیده تر شدن اوضاع سیاسی برای تشكیل دولت عراق و سوریه و تحولات صورت گرفته در منطقه، منجر...
تدبیر24:كارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اقدامات اخیر عربستان در خصوص نوسان قیمت نفت و همچنین سنگ اندازی در پرونده هسته ای ایران اذعان داشت: عربستان به نوعی از تحولات منطقه عقب مانده و تلاش می كند با همسویی غرب جایگاه خود را در منطقه تثبیت كند.
صباح زنگنه مشاور سابق وزیر امور خارجه  گفت: ناكارآمدی فعالیت‌های عربستان و دخالت در امور داخلی كشور عراق و همچنین شكست طرح عربستان در پیچیده تر شدن اوضاع سیاسی برای تشكیل دولت عراق و سوریه و تحولات صورت گرفته در منطقه، منجر به این شده تا عربستان بیش از پیش باشكست روبرو شود.
وی ادامه داد: هزینه‌ها و حمایت‌های عربستان از نیروهای مخالف بشار اسد عملاَ به گسترش داعش و جبهه‌النصره كمك كرد اما شیوخ عرب به هدف اصلی خود یعنی سقوط دولت اسد دست نیافتند.
سفیر اسبق ایران در سازمان كنفرانس اسلامی با اشاره به تقویت ارتباطات عربستان با آمریكا افزود: یكی از دلایل گسترش ارتباطات عربستان با آمریكا این است كه جایگاهی كه از سوی غرب برای عربستان در منطقه تعریف شده بود محدود و متزلزل شده است و همین موضوع باعث شده تا حكومت سعودی در قبال وضعیت منطقه احساس كمبود و خطر كند لذا تلاش می‌كند با كمك‌های آموزشی، مالی و تسلیحاتی به داعش خود را به نوعی در منطقه مطرح كند كه در مقابل آن گسترش همكاری با غرب، پیش نیاز این امر مهم ارزیابی می گردد.
وی با اشاره به حضور سعود الفیصل در جریان مذاكرات وین ابراز داشت: حضور وزیر امور خارجه عربستان در جریان مذاكرات وین به نوعی تلاش و پافشاری عربستان برای همسو كردن كشورهای مطرح در مذاكره با خود را نمایان می كند كه باید گفت در این خصوص هیچگونه نشانه ای در جهت بهبود روابط ایران و عربستان ملموس نیست و دیده نمی‌شود فلذا پافشاری این كشور بر عدم تولید انرژی توسط ایران یكی از دلایل موثری است كه در كاهش قیمت نفت بسیار حائز اهمیت می باشد.
صباح زنگنه در پایان با بیان اینكه باید دو محور وزن و نیت عربستان در مذاكرات را مورد بررسی قرار داد بیان داشت: یك زمانی میخواهیم در وزن عربستان بحث كنیم و زمانی هم لازم است كه در مورد نیت آن صحبت شود اما نیت عربستان برای ما حائز اهمیت است چراكه این نیت كاملاَ برای فشار بر ایران اتخاذ می شود و مذاكراتی كه با قطر توسط سعودی‌ها به راه افتاد به نوعی اقدامی برای احداث سدی بر سر راه ایران است اما در خصوص وزن عربستان نباید اغراق‌آمیز صحبت كرد بطوریكه باید گفت اسرائیل ده برابر عربستان وزن منفی در پرونده مذاكرات داشته است و در سایه معادلات به دنبال امتیازگیری و سهم‌خواهی بوده است و باید دانست نقش عربستان در مقابل اسرائیل كمتر بوده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: