ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۲۰۹۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۲

خانه‌ هنرمندان به اصفهان رسید

صندوق احیا و بهر‌ه‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با انعقاد تفاهم‌نامه‌ مشترک با اداره‌کل میراث فرهنگی و سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان، رویکرد ایجاد خانه‌ هنرمندان در استان‌ها را به اصفهان هم کشاند.
تدبیر24: مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی، با اعلام خبر تفاهم‌نامه‌ی همکاری مشترک بین این سه نهاد اظهار کرد: این اقدام با هدف ایجاد و توسعه‌ زمینه‌های لازم احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی با رویکرد توسعه‌ خانه‌ هنرمندان استانی انجام شد و به دنبال آن توسعه‌ احیا و بهره‌برداری مناسب از اماکن تاریخی شهر اصفهان در دستور کار قرار گرفت.

او همکاری متقابل بین صندوق احیا، اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان و سازمان نوسازی، بهسازی شهرداری اصفهان در راستای وظایف قانونی هریک و در زمینه‌های مطالعاتی، پژوهش‌های کاربردی، توسعه‌ی فعالیت‌های مربوط با احیا و بهره‌برداری مناسب از بناها و اماکن تاریخی شهر اصفهان با محوریت جذب مشارکت و سرمایه‌گذاری‌های غیر دولتی و با درنظر گرفتن همه‌ی منابع و امکانات مانند اقتصادی، فنی، اطلاعات، تجربه وتخصص نیروی انسانی را از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه دانست.

ایروانی افزود: این اقدام علاوه‌بر این‌که به شناسایی و ساخت بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاران و ایجاد شرایط حمایتی با هدف حفظ بناهای تاریخی موثر است، یکی از بندهای مهم و پویای این تفاهم‌نامه را ایجاد دفتری در محلات به‌عنوان یک پنجره‌ واحد برای رسیدگی به امور مالکان خانه‌های تاریخی عنوان کرد.

او این تفاهم‌نامه را لایه‌ی نخست یک همکاری مشترک با اصفهان دانست و تاکید کرد: به طور یقین برای اجرایی شدن و به نتیجه رسیدن هر یک از مفاد این تفاهم‌نامه، نیازمند بهره‌مندی از همه‌ پتانسیل‌های حقوقی، فنی و اجرایی مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان هستیم.

وی از اهداف دیگر انعقاد این تفاهم‌نامه را فراهم کردن شرایطی برای از بین بردن بسیاری از دغدغه‌های علاقمندان میراث فرهنگی و مالکان خانه‌های تاریخی دانست و گفت: امیدواریم هریک از نهادهای امضاکننده‌ی این تفاهمنامه براساس قوانین و حدود اختیارات خود، همکاری سازنده‌ای برای تحقق این امر داشته باشند.

ایروانی تاکید کرد: تفاهمنامه مشترک صندوق احیا، اداره‌کل میراث فرهنگی اصفهان و شهرداری برای احیا و بهره‌برداری از اماکن دولتی و غیردولتی قرار است با ایجاد ظرفیت جدید نه تنها اماکن تاریخی دارای شماره ثبت ملی، بلکه اماکن واجد ارزش تاریخی نیز شناسایی شده و برای حفاظت پایدار این اماکن زمینه‌ی احیا و بهره برداری مناسب ایجاد شود.

مدیر کل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی یکی از موثرترین اقدامات برای حفاظت از آثار تاریخی را «احیا»ی آن‌ها دانست و گفت: احیای آثار، مفهومی فراگیر و فرآیندی چندوجهی است که با بهره‌گیری موثر و مناسب از آثار تاریخی، روح و زندگی مجدد را به آنها می‌بخشد و باعث «حفاظت» از این ارزش‌های تاریخی می‌شود.

وی انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی در راستای سیاست‌های موثر صندوق احیا و سازمان میراث فرهنگی با همکاری و تعامل مناسب با سایر سازمان‌ها و ارگان‌های دخیل در مدیریت شهری، نسبت به احیای اماکن تاریخی و فرهنگی که ظرفیت‌های مناسبی برای تغییر کاربری و بهره‌برداری متناسب با شئون فرهنگی و تاریخی و هنری دارند را از جمله این اقدامات موثر در جهت حفاظت جامع و موثر آثار تاریخی دانست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: