تدبیر24 : از روزگاری که کیهان تنها رسانه مورد اطمینان مردم برای دریافت اخبار بود اگر چه مدت زیادی گذشته است اما تا دهه اول انقلاب نیز می شد ردی از کیهان با نشاط و پر انگیزه در فضای رسانه ای کشور پیدا کرد که اساس دغدغه اش اطلاع رسانی صحیح و منظم در کنار نقد منصفانه شرایط بود . این روزها کیهان تنها تبدیل به پایگاهی شکست خوردگان افراطی شده است که تنها تفکر خود را بر تر می دانند و همواره با توهم توطئه نسبت به مسائل کشور و حتی جهان می نگرند . این روزنامه به گل نشسته که این روزها سودای تاسیس یک خبرگزاری را نیز در سر می پروراند بعد از خداحافظی یار قدیمی اش محمود احمدی نژاد از قدرت توپخانه نحیف اما پر از هوچی گری اش را به سمت دولت یازدهم و اقداماتش آن هم در حالی که تنها دو ماه از فعالیت آن می گذرد نشانه رفته است .
روزنامه کیهان که تحت مدیریت حسین شریعتمداری نمونه بارز یک رسانه شکست خورده را به نمایش گذاشته است اگرچه در 8 سال گذشته با عملکرد منافقانه هیچ گاه نتوانست جایی در میان مردم پیدا کند اما ظاهراٌ این امر هیچ عبرتی برای حلقه دور همی کیهانی ها به ارمغان نیاورد چرا که سیلی مردم به تفکرات متحجرانه همفکرانشان در 24 خرداد هم گوش های این افراد را برای شنیدن پیام تدبیر و اعتدال باز نکرد . کیهان که از چهار سال گذشته و به مدیریت مهدی محمدی دبیر سرویس سابق سیاسی این روزنامه که از نزدیکان سعید جلیلی در شورای امنیت ملی به شمار می رفت همه تلاش خود را برای تخریب آیت الله هاشمی و دکتر روحانی به کار برده بود هنوز نتوانسته حماسه عظیم ملت را در رای قاطع و یک مرحله ای به رئیس جمهور را در خود هضم کند و به همین دلیل ترجیح داده است برای کم شدن کوس رسوایی اش فعلا به حمله های خود ادامه دهد .
روزنامه کیهان که با این سابقه مطبوعاتی باید نماد اعتدال در عرصه رسانه ای باشد و حداقل از هم مسلک رسانه ای اش روزنامه اطلاعات کمی یاد بگیرد از روزی که دولت جدید روی کار آمده است در حلقه های تصمیم گیری شبانه شان به این نتیجه رسیده اند که باید نقش پیشرو را در حمله به دولت ایفا کنند . آن ها حتی در این زمینه توصیه های موکد رهبری مبنی بر تایید رفتار و مشی شخص دکتر روحانی و دولت جدید را هم کاملا نادیده گرفته اند و در این رابطه دقیقا مصداق کاسه داغ تر از آش شده اند . کیهان حتی به دولت تدبیر و امید فرصت استقرار کامل نمی دهد و هر روز با مطالبی که کینه از سراسر آن می بارد به بهانه های واهی به دولت و افرادش حمله می کند .
اگر چه نمونه های بسیاری برای این مدعا وجود دارد اما شاید چند نمونه اخیر این روزنامه بهتر بتواند عمق عداوت ورزی دست اندر کاران کیهان را نمایان کند . به طور مثال چند روز قبل کیهان در ستون گفت و شنود های خود که مستقیما توسط شریعتمداری به نگارش در می آید موضوع نامه نگاری باراک اوباما با دکتر روحانی را دستمایه طنز حقیر سیاسی خود قرار داده بود . مدیرمسئول کیهان در این مطلب با اشاره به این نامه نگاری نوشته است : اوباما بیخودی دلش را به این نامهنگاریها خوش کرده است! اینجور نامهنگاریها عاقبت خوشی ندارد! یارو که نمیتوانست به دیدن نامزدش بیاید، آنقدر برای او نامه نوشت که بالاخره نامزدش با پستچی ازدواج کرد! گذشته از این که این نوشته چیزی را جز حقارت و بی ادبی نویسنده نشان نمی دهد اما سوال اصلی این جاست که شریعتمداری در چه جایگاهی برای رئیس جمهور تعیین تکلیف می کند . اگر وی کمی سختی به خود دهد و سوابق دکتر روحانی مراجعه کند متوجه می شود که به اندازه دانه دانه موهای سر شریعتمداری که در روزنامه بی خواننده کیهان سفید شده رئیس جمهور در عرصه های سیاسی و بین المللی تجربه و مهارت دارد و قطعا با پختگی خاصی که بارها رهبری هم به آن اذعان کرده اند بهتر می تواند صلاح کشور را درک کرده و بر مبنای آن تصمیم گیری کند . مدیرمسئول کیهان بهتر است القائات دوستان خود را نظر نظام جلوه ندهد چرا که روش نظام در برخورد با همه پدیده های سیاسی به خوبی روشن است و کوتوله رسانه ای مثل کیهان در این رابطه قطعا نمی تواند منشا اثر باشد .
از سوی دیگر و در حالی که با راهبری درست نظام موضوع نرمش قهرمانانه برای روزهای آینده سیاست خارجی کشور انتخاب شده است و رئیس جمهور با سخنرانی کم نظیر و پیشنهاد بی نظیر جهان عاری از خشونت افکار دنیا را متوجه خود ساخته است و همچنین رئیس جمهور آمریکا هم با ادبیاتی کاملا متفاوت با ایران سخن گفته است روزنامه کیهان در تیتری جالب با عنوان "اوباما علیه ایران باز هم لاف گزاف زد" به استقبال تغییر رویکرد رابطه ایران و آمریکا رفته است . ظاهراٌ این خود عمارپنداران خودشیفته که بی ادبی جزیی از ادبیات روزمره شان شده است نه معنای دیپلماسی را متوجه می شوند و نه معنی تغییر رویکرد را می فهمند . در حالی که دیروز همه دنیا تغییر صریح آمریکا حداقل در فاز سخن را با مدیریت دیپلماسی عمومی دکتر روحانی به چشم دیدند کیهان آن را به لاف زنی تعبیر کرد .
انتقاد های بی منطق از عملکرد وزرای دولت یازدهم، طنز های توهین آمیز نسبت به عملکرد هیئت دولت جدید، شایعه پراکنی و جنجال تنها بخشی از رویکردهایی است که کیهان در دو ماه گذشته و پس از روی کار آمدن دولت دکتر روحانی در پیش گرفته است . البته از طرفی به کیهان حق می دهیم که عقده های فروبرده ناشی از شکست مفتضحانه مهره هایشان در انتخابات را با چنین رفتاری جبران کنند اما به نظر می رسد روزنامه ای که بخشی از تاریخ این کشور است و رهبری در آن نماینده دارند باید هرچه زودتر از اسارت این تیم خارج شده و به دست نیروهای معتدل تر سپرده شود و یا حداقل یک نفر چشم های به زور بسته شده کیهان را برایش باز کند .