ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۲۱۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲

120هزار دانشجوی افغان درایران

رئیس انجمن دوستی ایران و افغانستان از تحصیل 120 هزار دانشجوی افغان در کشور خبر داد و گفت: تاکنون حدود 20 هزار دانشجوی افغانی از دانشگاه‌های ایران فارغ‌التحصیل شده‌اند.
تدبیر24: محمدرضا اسماعیلی در نشست بررسی روابط ایران و افغانستان در پرتو تحولات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی با بیان اینکه امروزه یکی از نیازهای اصلی و ضروری در جوامع انسانی و به خصوص کشورهای اسلامی موضوع امنیت است، گفت: افغانستان در سال 57 با یک سلسه مشکلات جدی مواجه شد و پس از آن تاکنون بدلیل منازعات داخلی، هجوم کشورهای بیگانه و اشغالگری‌ها روی آرامش را به خود ندیده است.

وی توجه به بخش آموزش را یکی از شاخصه‌های توسعه عنوان کرد و گفت: کشور افغانستان در طول چند سال گذشته به دلیل ناامنی‌ آسیب‌های زیادی در بخش آموزش دیده است.

رئیس انجمن دوستی ایران و افغانستان با بیان اینکه امروزه بیش از 10 میلیون دانش‌آموز در 20هزار مدرسه در افغانستان درس می‌خوانند، گفت: تعداد مدارس افغانستان با تعداد دانش آموزان این کشور همخوانی ندارد و باید افزایش پیدا کند.

اسماعیلی اظهار کرد: در زمینه تحصیلات تکمیلی نیز سالانه حدود 150 هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی خصوصی و دولتی افغانستان پذیرفته می‌شوند.

وی ایران را تنها کشوری دانست که می­تواند در خصوص بالا بردن ظرفیت علمی و آموزشی افغانستان تاثیرگذار باشد.

رئیس انجمن دوستی ایران و افغانستان افزود: دانشگاه بیرجند، زاهدان و فردوسی مشهد می‌توانند به عنوان قطب‌های علمی کشور به دانشجویان افغانی خدمات‌دهی کنند که این مهم در زمینه افزایش ضریب امنیت در مرزها نیز تاثیرگذار خواهد بود.

اسماعیلی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در زمینه علمی و آموزشی و تحصیلات عالی از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: امروز بیش از 80 مرکز آموزش عالی در افغانستان فعال است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: