ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۲۱۹۳
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵

تفنگداران آمریکایی به «گوام» میروند

تلاش مردم «اوکیناوا»ی ژاپن برای انتقال پایگاه نظامی آمریکا به خارج از این منطقه جواب داد و این کشور اعلام کرد که بخشی از تفنگداران خود را به جزیره گوام می برد.
تدبیر24: دولت ژاپن روز پنجشنبه اعلام کرد که از انتقال تفنگداران دریایی آمریکا به جزیره گوام استقبال می کند و توکیو حاضر است در این جابه جایی هر کمکی که لازم باشد ارائه دهد.

هنوز تاریخ دقیق این جابه جایی را ژاپن و آمریکا اعلام نکرده اند.

این توافق پس از آن حاصل شد که کنگره آمریکا در تصمیم گیری اخیر خود، بخشی از بودجه مربوط به انتقال تعدادی از تفنگداران آمریکایی از «اوکیناوا» به «گوام» در اقیانوس آرام را آزاد کرد.

کنگره آمریکا پیشتر با بیان این که کل این طرح دارای ابهام است، بخش عمده ای از این بودجه را مسدود کرده بود.

دولت ژاپن پیشتر موافقت کرده بود تا مبلغ 2 میلیارد و 800 میلیون دلار از 8 میلیارد و 700 میلیون دلاری را تامین کند که قرار بود صرف این انتقال شود.

ژاپن معتقد است آزادسازی این بودجه به تسریع در تلاش های در دست انجام برای کاهش فشار بر اوکیناوا که مسوولیت میزبانی پایگاه های آمریکایی را بر عهده دارد، کمک خواهد کرد.

گوام جزیره ای است در اقیانوس آرام غربی که دولت آمریکا آن را اداره می کند ولی جز خاک آن کشور به شمار نمی آید. جمعیت این جزیره 160 هزار و 378 نفر و مرکز آن شهر هاگاتنیا است.

امور سیاسی میان گوام و آمریکا را «دفتر امور جزایر» وزارت کشور آمریکا اداره می کند.

مردم اوکیناوا مخالف حضور نظامیان آمریکایی در پایگاه نظامی این کشور در منطقه خود هستند و با برگزاری تظاهرات بارها اعتراض خود را نسبت به این حضور اعلام کرده اند.

دامنه این تظاهرات در ماه های گذشته بسیار گسترده بود و صدها

نفر در شهر توکیو ژاپن به منظور اعلام همبستگی با ساکنان

«گینووا» در جزیره اوکیناوا که با حضور نظامیان آمریکا در این منطقه مخالف هستند، دست به تظاهرات زدند.

آنان نبود امنیت در منطقه ناشی از حضور نظامیان آمریکایی و وجود سروصدای بیش از حد نشست و برخاست هواپیماها را دلیل اعتراض خود اعلام کرده و خواستار برچیده شدن کامل این پایگاه بودند.

ژاپنی ها همچنین از نوع رفتار «شینزو آبه» نخست وزیر این کشور خشمگین هستند و او را به تلاش برای ایجاد دوباره فضای نظامی در ژاپن، به قیمت آسیب دیدن مردم اوکیناوا متهم می کنند.

در سال 2006 میلادی پس از گفت وگوهای طولانی، ژاپن و آمریکا موافقت کردند که پایگاه هوایی آمریکا را که در بخش پرجمعیت اوکیناوا قرار دارد به منطقه ای کم جمعیت منتقل کنند.

آمریکا کنترل اوکیناوا را از پایان جنگ جهانی دوم تا سال 1972 میلادی در اختیار داشت و این منطقه هنوز میزبان تعداد زیادی از نیروی 47 هزار نفری آمریکا در ژاپن است.

نتایج نظرسنجی انجام شده اخیر خبرگزاری کیودو ژاپن نشان می دهد که بیش از 70 درصد از ساکنان اوکیناوا مخالف جابه جایی پایگاه نیروهای آمریکا در این منطقه بوده و خواستار برچیدن کامل آن هستند.

حدود 50 بالگرد و هواپیمای جنگی آمریکایی در مقر نظامی این کشور در اوکیناوا مستقر هستند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: