تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۴۲۲۲۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴
تحلیل هافینگتون پست از وضعیت کنونی اسرائیل :

انتخابات زودهنگام اسرائیل با چاشنی نزاع سیاسی

وضعیت بحرانی اقتصاد اسرائیل نشان می دهد که هنوز در حال تلاش برای ترمیم و رهایی از عواقب جنگ دو ماهه با حماس است
تدبیر24:"بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رزیم اسرائیل روز سه شنبه در اظهاراتی رک و بی پرده از "یائیر لاپید" وزیر دارایی دولتش و "تزیپی لیونی" وزیر دادگستری انتقاد کرد. او خواستار انحلال کنست (پارلمان) آن رژیم و برگزاری انتخابات زودهنگام شد. چنین تصمیمی پس از یک هفته نزاع سیاسی شدید بر سر "ماهیت یهودی" طرح جدید ارائه شده و پیشنهاد موافقت با طرح تازه کاهش مالیات مسکن باید ایجاد اختلافات درونی در ائتلاف تحت رهبری نتانیاهو شده است. به نظر می رسد "تانیاهو" این هفته به اندازه کافی کار برای انجام دادن داشته باشد.

به گزارش سرویس بین الملل تدبیر24 هافینگتون پست در تحلیل خود از انتخابات اسرائیل می نویسد : انتخابات تازه قرار است در ماه مارس سال 2015 میلادی برگزار شود. اگرچه "نتانیاهو" جسورانه با برخی از انتقادات مطرح شده از سوی منتقدین موافقت کرده است، اکثر تحلیلگران بر این باورند که انتخابات اخیر درباره سیاست است نه سیاستگذاری و تصمیم گیری.

"گادی ولسفلد" تحلیلگر سیاسی در مرکز مطالعات میان رشته ای در هرتزلیا در مصاحبه با "نیویورک تایمز" در این باره گفته است:"در این میان ایدئولوژی دخیل نیست. اکنون دعوا صرفا سیاسی است."

"یوزی ورتر" در روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" نیز روز سه شنبه در این باره نوشت :"این انتخابات عجیب خواهد بود. شاید بتوان آن را غیر ضروری ترین انتخاباتی دانست که در سرزمین های اشغالی برگزار می شود. این انتخاباتی خواهد بود که در آن بی میلی متقابل میان رهبران احزاب و اعضای کابینه نسبت به یکدیگر وجود دارد."

دولتی پر از تناقض

هافینگتون پست با بیان تناقضات در رژیم اشغالگر ادامه می دهد : نتانیاهو در یک کنفرانس خبری که روز سه شنبه برگزار شد به "بی میلی متقابل" اشاره کرد. موضوعی که به افزایش نفرت میان نمایندگان اپوزیسیون در پارلمان نسبت به اعضای کابینه و نمایندگان هوادار آن دامن زده است ارائه طرحی است که در صورت تصویب از طریق آن اسرائیل به طور رسمی به عنوان "خانه مردم یهود" معرفی خواهد شد. این طرح همراه با ارائه طرحی دیگر به منظور کاهش مالیات مسکن از سوی لاپید به چالش کشیده شده است. در کنفرانس خبری "نتانیاهو" از "لاپید" و "لیونی" بر سر تکرار انتقادات آنان از سیاست خود انتقاد کرد و اظهار داشت که از منازعه میان اعضای دولت ائتقلابی خسته شده است.

نخست وزیر رژیم اسرائیل در این باره گفت:"برخلاف دولت قبلی، دولت کنونی از روز آغاز به کار دولتی متناقض بود. من هیچ گونه مخالفت بیش تری را در ردون دولت تحمل نخواهم کرد. من تحمل حمله وزاریی درون دولت علیه سیاست های دولت و رهبر آن را ندارم."

دولت نتایناهو از پنج حزب تشکیل شده است: حزب "لیکود" که خود رهبری اش را برعهده دارد، احزاب "بیتی یهودی"، "یش عاتید"، حزب میانه روی کوچکتر تحت رهبری گلیونی" تحت عنوان "حاتنوا" و حزب "ئیزرائیل بیتینو" که تحت رهبری "آویگدور لیبرمن" وزیر امور خارجه پیشین دولت نتایناهو است.

با این حال، اکنون "نتانیاهو" امیدوار است تا حمایت "لیونی" و "لاپید" برای پشتیبانی از خواست احزاب مذهبی را جلب کند. این در حالیست که آنان پیش تر او را مجبور به بیرون راندن اعضای این احزاب از دولت کرده بوند.

نزدیکی نتانیاهو به باخت سیاسی

آیا "نتانیاهو" در این انتخابات مجازت خواهد شد؟ "آرون دیوید میلر" تحلیلگر خاورمیانه با انتشار مطلبی در نشریه "فارین پالسی" درباره انتخابات پیش روی اسرائیل می نویسد:"این انتخاباتی برای باخت نتانیاهو است." علیرغم آن که شمار رای دهندگان به نتانیاهو نسبت به گذشته کاهش یافته با این حال، وضعیت رقبای او نیز در بدترین حالت ممکت است. او معتقد است که اکنون بهترین فرصت برای "نتانیاهو" است که بتواند قابلیت خود برای حفظ دولت را نشان دهد. علیرغم آن که "نتانیاهو" قصد دارد تا چالش هایی که اسرائیل به آن ها مواجه است را به پیش بکشد از جمله، نزاع بر سر مسئله فلسطینیان، موضوع برنامه هسته ای ایران و نبرد جاری در میان طبقه متوسط اسرائیلی احتمالا موضوعاتی نخواهند بود که بر گفتمانی کارزار انتخابات آینده حاکم شوند.

"آنشل پی ففر" با انتشار مطلبی در این باره در روزنامه "هاآرتص" می نویسد:"این انتخابات مبارزه ای بر سر مسائل مذکور نیست بلکه یک کارزار بیرحمانه منفی است که در آن هر حزبی سعی می کند تا رقیبش را با زدن برچسب افراط گرایی غیر مسئولانه لکه دار کند."

علیرغم آن که نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد موضع رای دهندگان اسرائیلی از زمان برگزاری انتخابات گذشته که تنها 22 ماه از آن گذشته تغییری نکرده است، "پی ففر" اشاره می کند که شماری از گروه ها وجود دارند که می توانند بر نتیجه انتخابات بهار آینده در سرزمین های اشغالی تاثیرگذار باشند. او با اشاره به موج اخیر حملات علیه اهداف اسرائیلی توسط فلسطینیان از جمله حمله خونین انجام شده علیه کنیسه ای در بیت المقدس در ماه گذشته، اشاره می کند که احتمال آن وجود رای دهندگان اسرائیلی متاثر از دغدغه های امنیتی رای دهند. او نیز هم چون "میلر" معتقد است که هیچ یک از مخالفان نتانیاهو تهدیدی جدی علیه او محسوب می شوند.

در نهایت موضوع بر سر آن است که کرسی های پارلمان از آن کسانی شود که نزدیک به نتایناهو هم نظر با او هستند.

با این حال، "موین کونولی" هشدار می دهد که تحقق سناریوی مقابل این سناریو ناممکن نیست. برای مثال، او اشاره می کند که پنج سال پیش حزب میانه رو "کادیما" بسیار نیرومند بود اما در حال حاضر تنها دو کرسی از آن نمایندگان آن حزب است. در مقابل حزب تازه تاسیس "یش عاتید" در انتخابات اخیر پیروزی چشمگیری داشت. این تحلیلگر سیاسی نگاهش بر "موشه کاهلون" نخست وزیر پیشین و حزبی تازه اوست که وعده هایی را داده است. او هم چنین به نقش مهم احزاب عرب نیز اشاره می کند که اعلام کرده قصد دارند تنها یک فهرست واحد را ارائه کنند.

شروعی تازه؟

هنوز به نظر نمی رسد که اسرائیلی ها درباره انتخابات جدید چندان هیجان زده شده باشند. نظرسنجی ها نشان می دهند که بسیاری از اسرائیلی ها باور ندارند که ضرورتی برای انحلال پارلمان وجود داشت.

برخی دیگر به وضعیت بحرانی اقتصاد اسرائیل اشاره می کنند که هنوز در حال تلاش برای ترمیم و رهایی از عواقب جنگ دو ماهه با حماس است. بلومبرگ روز سه شنبه با انتشار گزارشی نشان داد که انتخابات می تواند تبعاتی منفی برای اقتصاد دچار رکود اسرائیل داشته باشد. این موضوع آنجا خود را بیش تر نشان می دهد که جلسه تصمیم گیری برای رای به بودجه دولت و اجرای اصلاحات به تعویق افتاده است.

با این حال، آن گونه که "دیوید هوروویتز" در "تایمز اسرائیل" نوشه است برای افکار عمومی اسرائیل، بازی های سیاسی احتمالا به این زودی ها پایان نخواهند یافت. هوروویتز در این باره می گوید:"این موضوع از آنجا ناشی می شود که احزاب متعدد با اندازه متوسط وجود دارند." او در پایان اشاره می کند که سیاستمداران اسرائیلی بیرحمانه به جان هم افتاده اند و با نگرشی کوته بینانه و چانه زنی های زیاده خواهانه وضعیت را به شرایط کنونی کشانده اند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: